Opel Vectra: Startproblemen Opel Vectra

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6i

Hallo,

ik heb sinds 3 weken problemen met mijn auto. Dit gebeurde van de ene op de andere dag. Hij heeft nogal startproblemen. Wat wil nou, op het moment dat ik mijn contactsleutel omdraai en wil starten, gaat de startmotor draaien, maar slaat mijn motor niet aan. Ook niet na 10 keer proberen. Wacht ik daarna een uurtje, bestaat de kans dat de motor weer gewoon gaat lopen. Maar het rare is dat dit dus niet altijd het geval is, soms rijdt hij 3 dagen perfect (dus ook gewoon soepel en start direct) en daarna doet hij het 2 dagen helemaal niet. Ook gebeurd het dat ik net in de auto heb gereden en dan wil ik hem 5 minuten later starten en dan werkt hij weer niet (terwijl hij dus nog warm is!!). Dit is voor mij een heel onzeker gevoel, omdat ik misschien wel ergens NAARTOE kan rijdne, maar het dus onzeker is of ik wel terug kom.. Dus mijn auto staat inmiddels al 2 weken aan de kant.. Ook is het soms in het begin als hij wel start dat ik hij sputtert, dan krijg ik het idee dat er niet genoeg benzine doorheen komt. Weet iemand wat deze problemen kunnen zijn? Hij heeft deze 13 jaar nog geen enkel probleem gehad, maar hij begint nu wel te haperen.

Ik heb niet erg veel verstand van auto's, dus ik hoop dat iemand mij kan helpen hiermee :)

Alvast bedankt!

sanz

Geplaatst door sanz (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Petje57 (0) PRO, 17 jaar geleden

De stroomverdelers geven de moed nog wel eens op. Hier zit 'n spoel in die dan defect gaat. Tevens zit er 'n vonkversterker in. Ook deze kan dit soort storingen geven. Is los te koop. Vervangen door origineel is de beste oplossing, niet de goedkoopste.


Gr.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.