Opel Astra: steeds lekkage koelsysteem

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.7 cdti

Hallo allemaal,

Ik zit nu voor de 3e x in 6 mnd met een lekkage probleem in het koelsysteem van de astra.

1e x was februarie, oorzaak slang lek.
2e x was 2 weken geleden, oorzaak slang lek.
3e x was gisteren 17-09-2011, ergens links achter het blok ineens lekkage. kan alleen niet zien waar het vandaan komt, voorraadvat weer leeg. gevuld en laten draaien maar geen lek te vinden daar.

nu vindt ik het wel heer raar dat er in z'n korte tijd zoveel slangen lek zijn, gisteren van dronten naar laren gereden daarna van laren naar boxtel, van boxtel terug naar huis dronten en daar ineens rook het.

wat zou de oorzaak kunnen zijn???, te hoge druk, gebruik turbo? slechte slangen.

groetjes, Manfred

ps. heeft iemand een tekening van het complete koelsysteem?

rocky[nl]

Geplaatst door rocky[nl] (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

In de dop van het expansievat zit een overdrukklep. ziet die verstopt? Extra druk in het koelsysteem wordt gecreerd door lucht in het koelsysteem, Die lucht kan er in zitten doordat het koelsysteem niet voldoende ontlucht is, en zelf niet in staat om de lucht naar het expansie vat te sturen. Maar het kan ook, dat er steeds lucht (uitlaatgas) in het koelsysteem bij komt langs een lekke koppaking of andere lekkage in de cilinderkop.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.