Opel Zafira: steeds weer defecte fuse ruitenwissers

Bouwjaar: 2000

Voor 2 maanden terug 1e keer fuse 30A defect van ruitenwissers (auto 5 jaar oud 94000km). Inmiddels 4 keer moeten vervangen en lijkt steeds sneller defect te gaan. Het vervelende is dat de storing er dus niet hard in zit. Ook is mij nog niet duidelijk of de fuse er uit spring zonder dat de wissers gebruikt worden of op het moment dat ze gebruikt worden. Dat probeer ik ondertussen uit te zoeken. Heeft iemand een idee/ervaring waar dit te zoeken? Ruitenwissermotor? Ruitensproeierpomp?

hoogfrequent

Geplaatst door hoogfrequent (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

sjaak10918 (0) PRO, 19 jaar geleden

Kan het zijn dat de wisserarmen niet op de juiste maniet op de as zitten en dat de ruitewissers tegen iets "vast" op lopen. Zomaar een idee..... Heeft het niet met de vorstperiode's te maken ? ben je niet enige keren thuisgekomen met de ruitewissers ingeschakeld, auto uitgezet en de volgende dag, als de ruitewissers vastgevroren zaten, de auto weer gestart. Want dan staan de ruitewissers nog steeds aan en kan de motor niet draaien omdat de bladen vast zitten.

hoogfrequent (0), 19 jaar geleden

De wissers zijn goed afgesteld Sjaak en niet in bevroren stand aangezet. De fuse klapt er ook niet uit tijdens gebruik. Inmiddels de kabelboom tussen achterklep en carosserie gecontroleerd maar hier valt niets waar te nemen van doorgeschuurde bedrading.

sjaak10918 (0) PRO, 19 jaar geleden

Kijk eens welke electrische apparaten nog meer op die zekering zitten. Misschien dat de boosdoener wel een ander is.........

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.