Opel Meriva: stilvalende motor

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.7cdti

beste mensen,
sinds een tijdje heb ik een klein probleem bij het starten van de wagen.als de auto een nacht heeft stil gestaan en s'morgens bij vertrek de wagen start valt hij uit(zonder vreemde geluiden).bij 2de of 3de start even gas geven (ongeveer een sec of 20/30 en dan komt hij er door.heel vreemd.als ik bv een boodschap ga doen en de auto staat een half uurtje stil is het gewoon starten en weg.

wie kan mij helpen.

mvg steven

stafford

Geplaatst door stafford (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Meriva? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

De student (0), 13 jaar geleden

Tegenwoordig wordt er uitgelezen met diagnose voordat er geschroefd wordt.Ik zou je in de richting kunnen sturen van 1 of meer defecte gloeibougies.Ze breken nogal gemakkelijk en daarom hebben de garages er speciaal getuig voor.Het is het risico niet waard om het zelf te doen.De winter komt dichter en dan is hij er klaar voor.

primera p11 (0), 13 jaar geleden

Als er een gloeibougie kapot is dan heb je een storingsmelding.
Brand er een storingslampje op het dashboard na het starten?.
Of knippert het storingslampje.

stafford (0), 13 jaar geleden

ik ben bij de 1ste garage binnen gesprongen en het zijn niet de gloeibougies of de batterij.na de controle is mijn luchtfilter en dieselfilter vervangen.een 2maand geleden is deze dieselfilter reeds vervangen geweest in mijn garage (opelgarage).ik heb de filter gezien en die zag voor 2/3 zwart.ik ben direct naar de opel garage geweest en vroeg of zij deze werkelijk vervangen hadden.zij beweerde van wel.op 2 maand tijd een dieselfilter zo vuil!?de opel garage denkt dat er olie is dat er hangt op de dieselfilter.pakking op de injectoren versleten of zoiets.deze morgen nog steeds hetzelfde start probleem.

De student (0), 13 jaar geleden

Zijn dat common rail injectors?Zijn die retourleiding nog dicht?Bij een mercedes hebben de injectors een aparte ruimte boven de kopcilinder.Zitten die injectors bij een opel in het kleppendeksel bij de olie!!!!!!!???????

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Meriva of stel zelf een nieuwe vraag.