Opel kadett 1.2 sc: stofhoes

Bouwjaar: 1986

Hoi,

De stofhoes van mijn rechteraandrijfas aan de kant van het wiel is gescheurd. Kan ik deze zelf vervangen? Is hier speciaal gereedschap voor nodig? Kost het veel moeite en weet iemand hoe lang ze er over doen bij een garage? Kan iemand een (korte) beschrijving geven hoe het moet??
Bij voorbaat dank, Rudolf

Rudolf10576

Geplaatst door Rudolf10576 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Kadett? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Auto opkrikken en GOED ondersteunen,wiel eraf halen splitpen van naafmoer eruit halen en moer plus ring verwijderen.
Borgje van onderste fuseekogel en moer los draaien kogel los slaan uit fuseestuk,ondrste draagarm naar beneden drukken zodat deze los komt van fuseestuk,dan de aandrijfas uit de naaf schuiven.
Aan de binnenkant van de homokineet zit een borg veertje deze moet open met een speciaal tangetje dan komt de helft van de homokineet er af en kun je de hoes vervangen.
Niet echt moeilijk als je een klein beetje handig bent.

Hans

sebastian_75 (0), 19 jaar geleden

WIEL LOSDRAAIEN.FUSEEKOGEL LOSDRAAIEN EN UIT FUSEE PERSEN, STUURKOGEL LOSDRAAIEN STUURSTANG LOSHALEN. SPLITPEN UIT DE WIELNAAFMOER HALEN WIELNAAFMOER LOSDRAAIEN DAN KAN JE DE VEERPOOT NAAR VOREN HEFFEN WAARDOOR DE AANDRIJF AS UIT HET WIELNAAF KOMT, BETER EEN PAAR TIKKEN OP DE AS TE GEVEN, BORGVEER IN HOMOKINEET MET EEN TANG ONTBORGEN ZODAT DE AS UIT DE HOMOKINEET KOMT, HOMOKINEET ONTVETTEN EN VEEL NIEUW VET IN HOMOKINEET BRENGEN NIEUWE ASHOES EROPSCHUIVEN INVETTEN EN VAST ZETTEN MET STALEN KLEMBANDEN (SPECIALE TANG) OF TIGHTRIPS.ZORG WEL DAT GENOEG RUIMTE HEBT ZODAT HIJ ER NIET AFSCHIET TIJDENS HET RIJDEN EN DAT JE HEM GOED VASTZET, DAARNA ALLES MET JUIST AANHAALMOMENTEN WEER VAST ZETTEN.

MAAR BEHOORLIJK VEEL WERK WELLICHT IS DEALER EEN SNELLERE OPLOSSING EN BETERE OPLOSSING BIED. WAT KOSTEN ZIJN WEET IK NIET


Rudolf10576 (0), 19 jaar geleden

Ok, bedankt! Ik ga het over twee weken proberen (dan heb ik vakantie). Ik laat nog wel horen of het gelukt is.
groeten, Rudolf

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Kadett of stel zelf een nieuwe vraag.