Opel Opel Astra 1.6 16V Sport: Storing benzinemeter / hoge toeren

Bouwjaar: 1999

Ik heb 2 problemen aan mijn Astra:

1. Bij lange afstanden, waarbij ik een constante snelheid aanhou (meestal bij 100+), loopt bij benzinemeter op (wordt zelfs volledig vol op den duur), ongeacht de werkelijke stand van het benzinepeil. Garage geeft aan probleem niet te vinden, hebben nieuwe spanningsstabalisator erin gezet.

2. Bij starten maakt mijn auto enige tijd hoge toeren (3.000) en blijft dit de eerste paar honderd meter doen (bij doorschakelen). Garage gaf aan dat dit ligt aan een vervuild gaskleppenstelsel. Keert na reparatie (schoonmaak) echter snel weer terug.

Hebben jullie de oplossing?

Erik2800

Geplaatst door Erik2800 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

wageral (0), 18 jaar geleden

Erik, voor wat betreft de benzinemeter: ik denk dat je een probleem met de ontluchting in je tank hebt. Na verloop van tijd onstaat er een soort vacuum wanneer de ontluchting niet goed werkt. Als je een tijdje hebt gereden en de meter is opgelopen, draai de tankdop er dan eens af en kijk of je meter weer naar het normale nivo daalt. Tevens zou je bij het losdraaien van de dop een sissend geluid moeten horen.
Groet en succes,
Ger

Opeltje (0) PRO, 18 jaar geleden

meestal is dit probleem opgeost door een klein gaatje te boren in de benzinedop...(4mm)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.