Opel Zafira: Storing motor management

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: X18XE1

Bij het starten rijdt de wagen stotterend, bokkend en knallend weg dit wordt na wat langer rijden/lopen wat beter maar binnen 1km springt het lampje storing motor management aan, is dan niet meer voor uit te branden, komt dan met moeite op 120km verder is in halen dan geen optie want hij ontbeert trekkracht. ook kan hij uit zichzelf op eens terug schakelen in de versnelling dus gaat hij opeens een hoger toertal draaien ( wij hebben een automaat ), en dan schiet het benzine verbruik op eens om hoog, dus niet prettig rijden, als we hem op gas zetten dan gaat hij wel beter lopen en haalt dan ook een hogere snelheid, maar blijft zijn trekkracht ontberen ( er ligt een G3 installatie in ). Bij het uitlezen gaf hij steeds een lambdhasonde fout aan deze steeds vernieuwd/ of aansluiting goed gedaan, en een keer werd de sonde niet warm genoeg dus toen ook weer vervangen. Verder het gas huis schoon gemaakt en enkele keren geflust, zelfs gereset, maar probleem blijft bestaan ook in de garage weet men niet wat te doen. Misschien heeft hier iemand het juiste idee.

admat

Geplaatst door admat (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

stefan84 (0), 15 jaar geleden

Loopt hij op alleen benzine ook beroerd ?

En is er een originele lambdasonde gebruikt of een immitatie ?

Gr Stefan

admat (0), 15 jaar geleden

Dat weet ik niet maar het lijkt me een originele

stefan84 (0), 15 jaar geleden

Maar denken en zeker weten is best een verschil..

En hoe loopt hij op benzine ?

Stefan

admat (0), 15 jaar geleden

Op benzine is juist het probleem, op gas loopt hij goed maar heeft dan geen/minder trek kracht om dat hij juist in de motorstoring staat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.