Opel Tigra: Stoteren bij een bepaalde toerental en hoge brandstof verbru

Bouwjaar: 1996

Geachte lezers en forum bezoekers,

Ik ben de trotse eigenaar van een opel tigra ecotec 1.4I 16V. Helaas heb ik de afgelopen 2 dagen een raar probleem. Ik heb last van stoteren c.q. haperen als ik rij met mijn auto. Dit komt voornamelijk voor als ik tussen de 2000 en 2500 toeren rij in mijn 2e versnelling. Het is ook merkbaar in andere versnellingen dat hij een beetje hapert. Er zit verder geen regelmaat in de haperen of stotteren en stoten van de auto. Ik heb de auto al een grote beurt laten geven. Daarbij zijn alle dingen vervangen behalve de bougies en die bougiekabel. De looprollen spanrollen distributie riem water pomp en dergelijke zijn allemaal al vervangen niet zo lang terug. Verder merk ik dat de auto veel benzine verbruikt gemiddeld 1liter op 10 km. ik weet niet of dit een samenhangend probleem is met het probleem wat ik nu heb. Weet iemand de oplossing voor mijn probleem??? ik denk zelf dat er iets met de ontstekingsmodule verkeerd is. De auto heeft 2.13 ton op klok staan en voor zo ver ik weet is de ontstekingsmodule nooit vervangen. Wat betreft het hoge brandstof verbruik denk ik dat de inspuit te veel is door slijtage van de rubberen nopjes op de injectie naalden. Kan iemand mij vertellen of ik op het juiste weg zit of zijn er andere dingen aan de hand...?? bij voorbaat dank.

Raaja

Geplaatst door Raaja (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Tigra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Raaja (0), 19 jaar geleden

ik heb ff een vraag... ik wilde gister die bougies en kabels vervangen... ik ben bij de dealer geweest.. verteld van me probleem en datik daarom die kabels wil gaan vervangen.... hij kon het niet uitlezen want ik had geen storingslampje die aanwas... en dat zou me ook eens 45 euries kosten.... dan komt het volgende Meneer had een zetje leggen die past op mijn auto... de kosten voor dit zetje kabel 255 euries excl. BTW!!! is dit een normaal bedrag....??? ik kan het me haast niet voorstllen.... ik heb het natuurlijk laten zitten. ik had destijds een zet kabels gehaald voor een ecotec 1.6 gsi corsa... dat koste me 52 euries incl. BTW. Morgen rij ik naar Rotterdam en laat daar de nieuwe kabeljes op zetten. Ik woon namelijk in almere. Ik was bij de dealer in almere geweest... heeft iemand zoort gelijke of ergere ervaringen met deze dealer?? en heeft misschien iemand een antwoord c.q.oplossing voor mijn probleem???

Raaja (0), 19 jaar geleden

ik heb ondertussen het probleem zelf opgelost... Heb namelijk de bestaande bougie kabels door gemeten... vervolgens de contact punten van de bougies schoongemaakt met een schuurpapiertje lichtjes op geschuurd (kweet dat het niet goed is maar het werkt!!) de bougies eruit gehaald en schoongemaakt en het hele zooitje weer terug geplaats... verder de lambdasonde schoongemaakt (zat zand in?? of iets wat erop leek??) vervolgens de weer netjes aangesloten... etc. en een hele stuk gereden tot dat de boel warm was.. vervolgens weer in het toeren tal gebied gereden waar het allemaal ellende was... en er gebeurde niks... en ik heb vandaag 60 km gereden met een warme motor om het te testen... en 1 keer ook nog 30 km met een koude motor gestart warm laten worden... en niks aan de hand... zo zie je maar weer... het hoeft niet altijd de egr klep te zijn... want dat is meestal te ver gezocht is mijn ervaring... en ik heb al meer dan 2 ton bijna 3 ton op de klok staan met mijn bezine motortje.... ;) goed warm rijden... goed en op tijd onderhouden geen rare dingen mee doen en die auto's gaan lang mee ;)

hiephoi (0), 19 jaar geleden

Hallo,
Op de vraag over van Voorden in Almere, zie mijn verhaal (auto stottert, geplaatst 17-4-05)
Groet, Michel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Tigra of stel zelf een nieuwe vraag.