Opel Zafira: Stoterende motor, slecht rijgedrag, ...

Bouwjaar: 2001

Beste,

In januari 2002 kocht ik een Opel Quality Car die ik bij een zelfgekozen LPG instalateur via de garage op LPG heb laten zetten.

Nu exact 2 jaar later begint de wagen probleem gedrag te vertonen. De wagen gaat in toeren, bij stilstand blijft hij in toeren hangen en valt stil, bij afremmen voor verkeerslichten of files valt alles weg en kan ik de motor enkel terug aan de praat krijgen door al uitlopend op de Gas te stampen, bij het starten is het een hobbelpaard dat enkel via ontkoppelen en veel gas geven in beweging komt...

Blijkt dat er 2 jaar geen onderhoud geweest is op de LPG installatie door een miscommunicatie van mijn garagehouder (waarvoor reeds in overleg ben met mijn garagist).

Mijn wagen heeft net (na 2 jaar dus) een niewe katalysator gekregen (1400 euro)daar de eerste voor 2/3 weg was, een nieuw verdeelhuis voor de brandstof (?? 377 euro) en een aantal volgens mij onnodige diagnose beurten. Bijgevolg zou ik dus graag wat reactie krijgen van julie omdat ik merk dat er hier nog een aantal Zafira eigenaars met gelijkaardige problemen zijn en ik niet van plan ben om al mijn spaargeld aan Opel te geven.

Wat is verder julie mening over een Opel Quality Car (die mij toch) verkocht word als ongeval vrij !! Blijkt nu tijdens de dicussie met mijn garagehouder dat de voorportier is hergespoten. Mijn mening is als je een 2de hands koopt je het er bij moet nemen dat een wagen een krasje kan hebben, als er echter gespoten is aan de wagen is er volgens mij meer aan de hand. Opel wil mij echter geen onderhoudsfiche geven wegens de wet op de privacy ondanks dat ik weet welk kenteken de wagen had en waar hij de eerste keer is ingeschreven dus ... Ik ben trouwens niet in de eigenaar geïnteresseerd maar in de feiten.

Alvast bedankt
Wouter

redspider

Geplaatst door redspider (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

fvogel1 (0) PRO, 19 jaar geleden

Hallo Wouter,

Ondanks dat je veel text schrijft mis ik het belangrijkste, wat voor type motor heb je er in en welk merk gasinstallatie?

Zijn , als het een Koltec installatie is, de gasdrukken wel goed afgesteld? is de veer onderin het gasvedeelhuis wel van de juiste lengte? je katalysator gaat nooit vanzelf stuk, daar is altijd een reden voor!

Bij veel Opeldealers kan men de gasdrukken afstellen met een druk-verschilmeter en heeft men Monio, een diagnose tool, waarmee men dynamisch kan meten en kijken hoe en wat je installatie doet en zich gedraagd.

Qualitycar is een prima instrument om veilig een goede gebruikte Opel te kopen bij een dealer.
De term schadevrij betekend letterlijk dat hij op het moment van koep geen schade heeft en dus nooit schadeloos.

Er zijn (gelukkig) nog mensen die, als ze op hun verse auto een kras of lichte schade hebben, dat laten herstellen en dus is het heel goed mogelijk dat je bezorgt bent om niets en je deur is over of bij gespoten om dat krasje of schadetje van b.v. een kinderfietsje weg te werken.
Zolang dat is gebeurt bij een door Opel erkend schadeherstelbedrijf en je boekje altijd is afgestempelt helemaal niet erg1 , je carrosseriegarantie blijft dan gewoon gewaarborgt.

Frank

redspider (0), 19 jaar geleden

Beste,

Het eerder vermelde probleem met mijn Zafira is opgelost.

Na een lange discussie met mijn garagist is de wagen naar een LPG specialist gegaan die heel de installatie weer afgeregeld heeft zoals het hoort. Tijdens een proefrit moest hij echter vaststellen dat de wagen nog steeds niet liep zoals het hoorde.

Bijgevolg heeft de garagist de wagen een hele tijd met aangesloten computer stationair laten draaien. Na een serieuze periode begon de wagen idd weer gek te doen. Bleek dat de thermometer plots een waarde van -54°C aangaf waardoor de motor even alles kwijt was en gek begon te reageren.

De Garagist heeft een stuk vervangen en met een factuur van 160 euro was alles opgelost. Momenteel rij ik bijna een maand en nog steeds zeer tevreden. Stel me dus enkel de vraag of de bijna 2500 euro aan andere facturen wel echt nodig was, maar daar ga ik hier en nu niet over doorbomen. Belangrijkste voor dit forum is dat het probleem opgelost is en volgens de garagist dit enkel door een thermometertje te vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.