Opel ZAFIRA 1.8 16v: start niet

Bouwjaar: 2000

deze auto komt aanrijden met klacht dat de aanjager het niet doet . we willen de auto starten maar deze doet niets . je ruikt wel een brandlucht onder de motorkap. op de startmotor staat en komt gewoon spaning , kan dit ook iets anders zijn dan de starter ??

HM

Geplaatst door HM (0) PRO , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Is het elektische gedeelte van het contactslot niet kapot zodat de startmotor heeft meegedraaid. Daardoor kan het ook zijn dat de aanjager niet werkt door het kapotte contactslot.


Hans

basje (0) PRO, 19 jaar geleden

heb ik al vaker bij de hand gehad. het contackt slot blijft hangen in de start stand(vandaar dat de aanjager het ook niet deed). oplossing contackt slot en contackt blokje vervangen en de start motor natuurlijk. smeren helpt nagenoeg niet weer kans dat het zelfde gebeurt.veel succes basje

HM (0) PRO, 19 jaar geleden

inderdaad de startmotor had meegedraaid oorzaak contactblokje
bedankt voor de reacties,

basje (0) PRO, 19 jaar geleden

vergeet het contackt slot niet he 95% kans dat het slot defect is. basje

Hoogterp (0) PRO, 15 jaar geleden

Hallo Collegas

Het Contactblokje van een Zafira is hier een foefje bij , wij doen dit voor het eerst , maar zijn bang dat er iets af gaat breken

Graag jullie advies

Alvast bedankt

ellompo (0) PRO, 15 jaar geleden

kijk voor uitleg bij de andere zafira topic

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.