Opel Omega: stotteren bij rijden en afslaan stationair na rit

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.2

Na eerdere problemen van motor afslaan tijdens rijden en in noodloop gaan, hebben wij de auto laten uitlezen, in veel gevallen kwam de gasklep naar voren en hebben deze door de dealer laten reiningen. Daarna heb ik zelf ook de klep nog extra schoongemaakt en de electr. aansluitingen gereinigd van de LMM en van de gasklep. Het gaatje in het gasklephuis voor de afvoer van kleppendeksel was geheel dicht en dit doorgestoken met een paperclip. Lees vaak over uitboren en groter maken op internet is dit gewenst? Al deze zaken hebben bijgedragen dat de auto beter rijdt en het motormanagement lampje niet meer gaat branden tijdens het rijden. Nu nog enkele andere probleempjes die ik moet zien te vinden. Mogelijk dat jullie mij eventueel ook hiermee kunnen helpen? Auto stottert soms meerdere keren soms helemaal niet, en na een wat langere rit of bij sterk afremmen wil de motor afslaan bij het stilstaan (bijv voor stoplicht) of gaat het toerental sterk omhoog en "pingelt "dan. Op dat moment brandt het MM lampje en moet ik herstarten om van de noodloop af te komen. Ook als de motor warm is en gestart gaat worden moet ik dit soms 2 of drie keer herhalen omdat de motor niet direct aanslaat en het lampje gaat branden, als de motor dan aanslaat is er een hoger toerental ong 1500-2000 toeren en het gaspedaal reageert dan niet. Ook is er verschil in stationair gedrag. Soms is het net of er te weinig toeren zijn om de motor stil te horen lopen Schud een beetje, en ook loopt de motor vaak stationair als een zonnetje, dan klopt het toerental ook als versnelling in d staat en het rempedaal is ingedrukt.
Ik ben voornemens om alle electrische aansluitingen te reinigen maar dit is misschien te kort door de bocht. Heeft een van jullie suggesties of richtingen die ik op kan? De omega is een automaat.
Alvast weer hartelijk dank voor jullie bijdragen... Groet Leo

Leo7

Geplaatst door Leo7 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Tja, zal wel weer hetzelfde zijn als de vorige keren, maar eerst maar weer foutcodes laten uitlezen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.