Opel Corsa: Stotteren en af en toe uitvallen

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Goeiedag allemaal,

Mijn opel vertoont weer eens allemaal rare symptomen. Het komt voor op een geheel onregelmatige wijze dat het stottert tijdens het rijden.
Het lijkt dan net even alsof hij geen gas meer krijgt ondanks dat ik op de gaspedaal druk. Dat dan voor een seconde ofzo.
Heb verder geen verschil gemerkt in warme motor, koude motor, nat weer, droog weer enz enz. Hij doet het wanneer die zin in heeft.

Aantal opmerkingen erbij:
Heb het al laten uitlezen bij een garage - geen fouten
Ben bij twee garages geweest. Advies van de eerste was: laat het erger worden dan weet ik wat het is. Advies van de tweede was een grote beurt van maar liefst 500 euro zodat misschien de probleem wel zou opgelost kunnen zijn. Zijn woorden niet die van mij. Deze meneer is dan een monteur...

Vorig jaar had ik een soortgelijk probleem. Dankzij internet kon ik uitzoeken wat het was. De krukassensor is dus vorig jaar vervangen. Ook heb ik nog gister voor alle zekerheid de bougies vervangen. Heeft niet veel geholpen.

Als aanvulling wil de motor nog wel eens uitslaan. Zonder schokken of stoten, gewoon rustig uitvallen en dit gebeurd vooral bij bochten en dus grote kruispunten wat heel vervelend kan zijn. Hij start dan wel weer op, maar de toeren zijn dan helemaal van slag net als na het stotteren. Dan zet ik hem vaak snel in 1 of neutraal en dan wacht ik even tot ik weer hoor dat de toeren wat "gekalmeerd" zijn (dit model heeft geen toerenteller dus exacte cijfers kan ik niet geven).

Veel lezen, maar wilde het probleem zo nauwkeurig mogelijk uitleggen.

Als iemand me kan helpen ben ik heel dankbaar.

Mvg,

Chris

happyhippo

Geplaatst door happyhippo (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kleijn (0), 12 jaar geleden

toch lijkt het een probleem van de bdp sensor te zijn
is wel vaker niet uit te lezen en toch kapot

happyhippo (0), 12 jaar geleden

Zat ik zelf ook aan te denken ja. Maar goed. Kost al gauw 50 euro zo'n ding dus ik dacht maar voor alle zekerheid vragen voor ik zomaar 50 euro uitgeef.
Is ie dan kapot of kan het misschien ook los getrild of vuil zijn?
Ook wel een opmerking erbij. De auto start altijd prima. Als de sensor stuk is dan zou hij toch niet of moeilijk moeten starten? Dit had ik namelijk vorig jaar wel.

Ga er zo wel even naar kijken. Bedankt voor de reactie in ieder geval

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.