Opel Astra: Stotteren motor in de winter

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo allemaal,

Ik zit met een probleem bij mijn astra uit 98. In de zomer rijdt hij perfect maar zodra ik in de koudere periode kom gaat hij af en toe haperen bij het koppelen of hij slaat af. Soms gaat daarbij het oranje lampje branden van de motor.

Weet iemand hier wat het probleem is, bij de autogarage wisten ze het niet??

Alvast bedankt,

Bart van den Boomen

Boomen

Geplaatst door Boomen (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

pe3hmp (0) PRO, 17 jaar geleden

fijne garage als ze het niet eens uit kunnen lezen, ik zou meteen naar een andere garage gaan

MB (0) PRO, 17 jaar geleden

Eerst uit laten lezen.
Misschien temperatuursensor defect

roygsi (0), 17 jaar geleden

het lampje heeft gebrand en is dus opgeslagen in de computer. dat wordt gezien bij het uitlezen (dealer) ook kunnen ze dan alle waardes van de sensoren snel nagaan om te zien welke er defect is.

zal idd. wel een temperatuurmeter zijn. koelvloeistof of lucht.

Bekir87 (0), 17 jaar geleden

Er werd tegen mij ook op dit forum verteld dat het de temp. sensor was maar het was gewoon 1 bougiekabel die bijna kapot was

groeten

Boomen (0), 17 jaar geleden

Het gekke eraan is dus dat de auto het alleen in de winter heeft. Temperatuursensor lijkt mij dan logisch. Maar als de bougiekabel kapot is merk ik dat dan ook niet in de zomer??

stefan84 (0), 17 jaar geleden

als een bougie kabel kapot is kun je niet altijd vast stellen dat hij dit dan ook in de zomer doet,ligt een beetje aan hoe de kabel er aan toe is!

daarbij heb je in de winter veel meer te maken met vochtig weer en regen,als dit in aanraking komt met een kapotte kabel slaat hij al sneller over waardoor dit probleem kan onstaan.

Stefan

Boomen (0), 17 jaar geleden

Is er een manier waarop ik dat zelf kan zien of moet ik daarvoor naar een garage?

stefan84 (0), 17 jaar geleden

als je een handig bent moet het lukken,

je kan de kabel eens bekijken of je niks vreemds ziet,of hij niet poreus of gescheurd is,verder kun je de kabels eens inspuiten met contactspray net zoals verdeelkap etc.en kijken of deze niet ingebrand zijn.

de temp.sensor is ook makkelijk te vervangen en kun je zelf,daarvoor hoef je de auto nog niet naar de garage te brengen,hiervoor hoef je alleen de stekker van de senor te halen en hem los te draaien,nieuwe erin,stekker erop en klaar is kees.

Stefan

Boomen (0), 17 jaar geleden

Nu ben ik vergeten te vertellen dat de motor niet zo snel aangaat als ik wil starten. ik dacht een probleem met de startmotor, zou dat dan ook door de bougiekabels kunnen komen?

pe3hmp (0) PRO, 17 jaar geleden

@ stefan, Ik spuit kruipolie op bougiekabels omdat die het vocht verdrijven, maar contactspray ?? weet je dat zeker >?

@boomen, ja als er een probleem is met de bougiekabels start hij ook moeilijk, ten eerste omdat hij dan maar op bijvoorbeeld 3 cilinders vonkt en omdat een cilinder dan ook nog eens verzuipt dus als hij een keer een vonk krijgt loopt hij nog niet op die cilinder.

Hans4037 (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=stefan84]verder kun je de kabels eens inspuiten met contactspray net zoals verdeelkap etc.en kijken of deze niet ingebrand zijn.
Stefan[/quote]
Dan krijg je vuurwerk als je dat met contactspray inspuit en dan gaat starten

Hans

astragsi (0), 17 jaar geleden

Sorrie maar aan een bougie kabel kan je meestal niet zien of ie stuk is tenzij deze echt in zeer slechte staat verkeert. Je zou wel de kabels eraf kunnen halen en kijken of er oxidatie in zit. Als je wilt checken of ze stuk zijn laat je je motor stationair draaien en met en platenspuit (nevelkop) spuit je op de kabels als je dan vonken ziet is het meestal bingo. of je rommeld wat aan je kabels en als je een opdonder krijgt dan weet je ook genoeg.

Let trouwens wel op het vervangen van de tempsensor dat je de koelvloeistof dop eraf moet draaien en dat je snel moet handelen want het zal eruit lopen. Koop dus ook genoeg koelvloeistof om het weer bij te vullen.

je zou ook nieuwe bougies kunne kopen kan nooit kwaad om deze te vervangen maar weet wel zeker of je boegiekabels defect zijn want dit zijn dure jongen die je niet bij de halvoords (of hoe je het ook schrijft) koopt. haal gewoon de orginele bij opel of brezam.

succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.