Opel Vectra: Stotteren, verzuipen, geen compressie en plaats computer

Bouwjaar: 1989

Hallo,

Ik heb een oude Opel Vectra 1.6 ie (bouwjaar 1989). Het probleem laat zich kort als volgt omschrijven: auto start normaal, na enkele km's begint hij te stotteren, lampje inspuiting begint te branden, geluid van de motor verandert (heel laag), geen compressie, druk o.i.d. meer en de auto kachelt met een slakkegangetje verder. Als ik hem uitzet start hij pas weer na een half uur (lijkt verzopen). De gehele ontstekingsketen is vervangen, alsmede de uitlaten/katalysator en wat poreuze vacuumslangetjes. Het probleem blijft echter bestaan. Is het mogelijk dat het aan de computer die de inspuiting en het benzine-luchtmengsel regelt ligt? Ik heb van iemand een werkende gekregen en heb nog de volgende vragen. Hoe weet ik of het de goede computer is en waar bevindt die zich? Ik heb de klep onder het dashboardkastje verwijderd maar zie daar niks. het zal zelfs de ongeoefende lezer niet ontgaan zijn dat ik een absolute nitwit ben op dit gebied, maar om persoonlijke redenen wil ik deze auto graag rijdend houden en het met de computer proberen (als dat het probleem is).

Alvast bedankt voor een helpende hand,
Dennis

Dennis Boehmer

Geplaatst door Dennis Boehmer (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

oldford (0) PRO, 18 jaar geleden

Volgen mij zit de computer aan de rechterzijkant van de passagiersruimte achter de plaats van het instructieboekje.
Hoe weet of je de goede computer hebt? Wel als de nummers gelijk zijn. Anders navragen bij de dealer.
Kun je de motorcode achterhalen? C16NZ, C16NZ2, E16NZ of 16LZ2?

Dennis Boehmer (0), 18 jaar geleden

Het type is C1.6NZ U9

st182 (0), 18 jaar geleden

op de stuurdoos zelf staat een onderdeelnr+motercode waarvoor hij is deze moeten overeen komen groetjes kris

Dennis Boehmer (0), 18 jaar geleden

Old Ford en Kris, hartelijk dank voor jullie reacties.
Het heeft me zeker verder geholpen. Maar bij het volgen van jullie instructies stuit ik op een mysterie. De computer eruit gehaald en gekeken naar de gegevens: O.E. Reference BCKD en V.M. number 16156179. In het kader van zelfredzaamheid gezocht op Internet en wat blijkt? Deze is voor een Astra 1.6 liter (C16NZ) bwjr. 91-93. Wat denkt dus een leek als ik? Aha, de verkeerde computer; even die voor een Vectra 1.6 liter C16NZ, bwjr. 89 zoeken. Er circuleren genoeg lijsten voor deze ECU's (merk Delco Multec), voor tientallen typen Opel, maar tot mijn verbazing vind ik echt nergens een match met mijn Vectra. Alvorens contact op te gaan nemen met een Opel dealer of materialenhandel toch eerst maar even aan jullie vragen of jullie weten welke ECU in deze auto hoort.

st182 (0), 18 jaar geleden

he dennis, volgens mij is dit de zelfde daar de motercode identiek is opel bouwde dezelfde moter in verschilende modellen in .groetjes kris

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.