Opel Astra 1.7 TDI (isuzu motor): stotterende motor

Bouwjaar: 2000

Hallo,

Blijkbaar is het een veel voorkomend probleem : stotteren van de motor bij 3000 tr/min en meer. Net of de wagen geen diesel krijgt gedurende 0.5 seconden. Ik heb ondertussen vernomen wat de oorzaken kunnen zijn : vuil in brandstof toevoer systeem, brandstofpomp, aanstuurdoos brandstofpomp, ... Ik ben ze een voor een aan het uitproberen. Maar ik heb ondertussen iets anders ontdekt : 1 van de gloeikoppen zit er scheef in, waardoor deze er niet helemaam volledig ingeschroefd kan worden en dus niet helemaal afsluit onderaan de verbrandingskamer. Zou dit het schokken ook kunnen veroorzaken ?

Alleszins bedankt,

Sven

charlysven

Geplaatst door charlysven (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Gilbert3750 (0), 19 jaar geleden

Ik heb gedurende 2 tankbeurten een bus "reiniger" toegevoegd. Dat is een product dat de injectors reinigt, sindsdien loopt de motor zonder stotteren. Die bussen heb ik gewoon bij de dealer gehaald maar heb ze ook in autoshops gezien.

charlysven (0), 19 jaar geleden

Mijn probleem is ondertussen opgelost. Heb dus eerst de goedkoopste oplossing geprobeert : reiniger in diesel. De eerste keer heb ik een product geprobeerd afkomstig van mijn opel dealer. Het schokken was zo goed als verdwenen, maar nog niet helemaal. Heb vervolgens de flush cleaner van Marly geprobeerd waarbij je het reinigings product rechtstreeks in het injectie systeem kunt inbrengen. Heb nu helemaal geen probleem meer.

Sven

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.