Opel Corsa: stotterende motor die sinds voorkort ook uitslaat en niet me

Bouwjaar: 1992

Hallo,

Dit probleem loopt als een tijdje soms tijdens het rijden schokt/stotterd de motor hier bij gaat vervolgens het motor lampje branden. Dit gebeurde maar heel af en toe, maar natuurlijk heb ik de auto wel laten checken. Bij het uitlezen was er geen probleem te vinden en ontsteeking was ook prima. Helaas bleef het probleem onopgelost. En nu sinds kort reed ik een kennis zijn straat uit en viel de motor mede door een schok/stotter van de motor uit. Helaas starte deze hier na ook niet meer. Alleen de start motor draaide. ANWB gebelt en deze controleerende vervolgens of er wel op alle bougiekabels een vonk onstond. Op alle kabels ontstond een vonk. Zelfs de ANWB medewerken kreeg een flinke stroomstoot door zijn flikker. Er stond dus ook genoeg spanning op! Wel was duidelijk dat er een scheur in de rotor zat. Dus deze moest zeker wel vervangen worden (deze is dan dus ook al vervangen, door mij zelf) Goed, na alles weer in elkaar te hebben gezet starte de motor met een moeilijke pas.. met wat gas bijgeven was het verholpen en de moter liep weer. Naar huis gereden en sinds dien heb ik ook de verdeelkap vervangen. De ANWB medewerker adviseerde mij om dus de rotor te vervangen, de bobine, hall-gever en de module. Nu weet ik dat het zeker niet aan de bobine ligt want die gaan bijna nooit stuk en er kwam genoeg stroom door. Van de hall-gever heb ik echter geen verstand laatstaan dat ik weet waar voor het dient. Mu heb ik al veel gelezen dat het vaak de onsteekingsmodule is die de boosdoener is. Nu wil ik deze wel vervangen maar waar zit deze bevestigd? En hoe monteer je het ding. Nu had ik hier ook gelezen dat het soms ook aan de brandstofrelais ligt.. Deze zou ik dan ook nog wel willen vervangen voor de zekerheid. Maar dan als nog waar bevindt zich dit relais?? Mijn motor nummer is C1.4NZ U9 bouwjaar 1992. ALs iemand mij kan vertellen waar deze onderdelen zich bevinden ben ik al een heel stuk verder denk ik.

Al vast bedankt

jftaal

Geplaatst door jftaal (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

RDijkstra (0), 18 jaar geleden

De Hall gever zorgt volgens mij in plaats van onderbrekercontakten voor de onderbreking om een goede ontstekings vonk te krijgen, voordeel minder slijtage omdat het door elektronica wordt geregeld en niet meer door onderbrekerkontakten.

groeten Reinder

jftaal (0), 18 jaar geleden

Ik moet zeggen dat het een lastig parket is want er zijn zo veel verschillende dingen die dit probleem kunnen veroorzaken. Erg lastig om dit probleem te kunnen lokaliseren..

Weet iemand overgens waar deze module zich bevindt want ik kon het ding totaal niet vinden.. Ik hoor van veel zeggen onder de bobine

astra rijder (0), 18 jaar geleden

De onstekingsmodule kan ook onder je rotor zitten in je verdeelkap.
dat is dan dat zwarte blok onder je rotor.

Groetjes
Astra Rijder

Boy1406 (0), 18 jaar geleden

Pas gehad dat bij het remmen, de motor af sloeg en heel veel lampen gingen branden.
Bleek uiteindelijk een massa schroef in de kofferbak op de achter koker te zijn. Deze vast gezet en het probleem waar dus de anwb en vier maal de garage naar gezocht had was opgelost. Wie qweet zit deze bij jou ook los even checken is binnen 2 minuten gebeurd.

jftaal (0), 10 jaar geleden

Auto is naar de sloop

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.