Opel Corsa: slaat soms af bij stationair draaien

Bouwjaar: 1993

Beste mensen ik heb een Opel Corsa B uit 1993 met een 1.2 benzine motor van het type C12NZ. Een maand terug stond ik na 10 km gereden te hebben voor het stoplicht en sloeg mijn motor af toen ik de koppeling intrapte en mijn auto liet uitrollen met een snelheid van ± 10 km/h. Er brandde toen geen lamp van de motorstoring. In de week erna gebeurde het nog een aantal keer. Ik heb toen mijn auto een beurtje gegeven. Ik heb toen mijn luchtfilter, brandstoffilter, oliefilter, verdelerkap, bougies en bougiekabels vervangen. Mijn rotor was nog goed want die had ik een jaar terug al vervangen. Ook na de beurt heeft mijn Corsa deze problemen. Tijdens het rijden wil hij ook wel inhouden als je net in de 2e en 3e versnelling zit, dus onderin de toeren, hij trekt dan schokkerig op maar de motor loopt verder goed, dit is dan in combinatie met het afslaan bij stationair toerental. Nadat de motor is afgeslagen loopt hij direct weer. Als hij dit probleem niet heeft loopt de auto prima en trekt hij goed. Heeft iemand een idee wat er aan de hand kan zijn ik heb het al aan een paar mensen gevraagd maar die weten er geen raad mee.

hansall

Geplaatst door hansall (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Arie560 (0), 18 jaar geleden

Is er niet ergens een lek aan de inlaatzijde waardoor er valse lucht in de inlaat komt? Lekke pakking of lek vacuumslangetje?

hansall (0), 18 jaar geleden

Ik heb gekeken maar kan geen lek vinden

Peertjuh (0), 18 jaar geleden

Ik heb zo'n dergelijk probleem gehad met mijn vectra, en bij mij lagen al de problemen die jij opnoemd aan de brandstofpomprelais.

Het hoeft niet, maar het kan wel ;-)

Lees mn log, nog geen 20 berichten terug!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.