Opel Zafira: stottert

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Zoveel hierover gelezen maar ik kan door de bomen het bos niet zien. MIJN PROBLEEM.
Bij stationair hoor je de motor lage en hoge toeren maken. Wilt niet rijden, stottert behoorlijk en houdt in. Wilt niet omhoog. Je kunt nauwelijks ermee rijden. Uitlaatgas stinkt. Steeds schakelen van 1 naar 2 en terug. Op dashboard brand lampje "uitlaatgascontrole". Naar de dealer, deze heeft de volgende meting verricht. Compressie is goed.Luchtmassa is goed. Geen valse lucht. Foutcodes uitgelezen P1555 naw (0) P0550 (0) De garagehouder heeft mij verteld dat de gasklephuiscensor de boosdoener is. Kosten €800. Een kennis vertelde dat de katalysator vol zit. Ik weet het niet meer!

akalichs

Geplaatst door akalichs (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 13 jaar geleden

p1555: Gaskleppositie sensor A / Luchtmassameter onwaarschijnlijk verhaal

p0550: Sensor stuurbekrachtiigngsdruk storing in circuit

Willem

akalichs (0), 13 jaar geleden

Vandaag heb ik de gasklephuis gereinigd. Het klephuis en stappenmotor is één geheel, dus kan ik niet aan de stappenmotor komen. Na schoonmaak is het probleem helaas niet verholpen. Ik hoorde dat het aan de katalysator moet liggen. Wie weet raad?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.