Opel Astra: Stromend water

Bouwjaar: 1995

Als ik 's ochtends wegrijd hoor ik het geluid van stromend water. Het lijkt van onder het dashboard vandaan te komen. Na een stuk rijden verdwijnt het geluid. Ik kan nergens een spoor van lekkage vinden. Heeft iemand een idee waardoor dit geluid veroorzaakt wordt en hoe ik het kan verhelpen?

Leon6559

Geplaatst door Leon6559 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Averdonk (0) PRO, 19 jaar geleden

Koelvloeistof nakijken! Denk dat deze te laag staat in het expansivat. Als dat zo is, moet je even opletten of tijdens het losdraaien van de dop ook 'n sissend geluid hoorbaar is.
Wacht reactie wel af.

ceesie1583 (0) PRO, 19 jaar geleden

Radiateur dop?? ----lucht in het systeem-----kachelradiateur half verstopt ??
groetjes ceesie

basje (0) PRO, 19 jaar geleden

denk ook maar aan je koppakking als het peil goed is en toch borreld. basje

Pjotr 156 (0), 19 jaar geleden

H averdonk
als je een sissend geluid hoort wat houd dit in ?

Averdonk (0) PRO, 19 jaar geleden

Dat houdt in dat er druk op het koelwater staat. Natuurlijk staat er enigzins druk op als de motor warm is, maar dit moet verdwijnen als de motor afgekoeld is. Is het koelwaternivo in het tankje erg laag of zelfs verdwenen en staat er bij een relatief koude motor toch nog veel druk op het systeem, kun je er van uitgaan dat de koppakking lek is. Door het lage koelwaternivo loopt ook het koelwater uit de verwarmingskoeler weg. Na het starten hoor je het koelwater dan ook weer in de verwarmingskoeler stromen, zoals de vragensteller aangaf. Als er druk op staat, ontsnapt deze dus bij het opendraaien van het expansievat. Het is natuurlijk niet 100% gezegd dat dit de oorzaak van het geluid van de vragensteller is, maar wel 'n mogelijkheid.

Leon6559 (0), 19 jaar geleden

Probleem opgelost, koppakking is lek. Dank voor julle reacties!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.