Opel Corsa: Stugge aandrijfashoes corsa c versnellingsbak zijde

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Ik was vandaag van plan om mijn aandrijfashoes te vervangen, eenmaal heel de aandrijfas eronderuit had ik het probleem dat is de hoes er niet over kreeg. Had nog geen beschikking over zo'n apparaat die de hoes op spant.

Na een hoop geklooi met de hoes heb ik toch maar een collega opgebelt of wij op het werk zo'n apparaat hadden liggen (ik kreeg hem niet gevonden). Uiteindelijk had ik dat apparaat met vertelde hij mij dat het geen stugge hoes moest zijn omdat je hem anders kapot trekt....

Uiteindelijk alles dichtgebouwd omdat ik de hoes er niet op kreeg....

Dus jullie raden mijn vraag al, kan ik ook een stuggere hoes bij de bakzijde opspannen? Of hoe monteer ik hem anders?

spierbundel

Geplaatst door spierbundel (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

14 Reacties

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Die homokyneet kun je er zo afschuiven. Zit aan de binnenzijde een borgveer. Met een punttang die borgveer spreiden en dan pak de koppeling er zo af. Oude hoes er af, nieuwe er op en dan de koppeling er weer opdrukken. Werkje van 10 minuten. En de as hoeft er ook niet helemaal onderuit........

spierbundel (0), 12 jaar geleden

Maar hiervoor moet de aandrijfashoes aan de kant van het wiel er ook af?

anoniem-1573996169 (0), 12 jaar geleden

jij bedoelt dus de hoes bakzijde,je pakt de as eronderuit dan snij je je oude hoes kapot dan zie je de tripode koppeling te zitten even vet verwijderen,dan zie je een borgring van je tripode koppeling te zitten deze ring verwijderen en de as met tripodekoppeling eruit trekken,wel voor zorgen dat de kogels op de naaldlagertjes blijven,dan zie je op de kop van de as een borgring te zitten deze wegpakken en trek je heel de tripodekoppeling van de as af,schoonmaken nieuwe hoes erop zetten,wel originele hoes kopen deze heeft speciale vorm die in de uitsparingen vallen van de homokinet als 't ware 3 bobbels op de hoesrand,de tripode koppeling monteren hetzelfde als die ervanaf komt,borging niet vergeten dan weer in de kop steken weer borgring monteren,dan weer opbouwen.

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

[quote=robby10030]jij bedoelt dus de hoes bakzijde,.[/quote]
Tja, dat stond er dus niet bij.........

anoniem-1573996169 (0), 12 jaar geleden

[quote=moderator][quote=robby10030]jij bedoelt dus de hoes bakzijde,.[/quote]
Tja, dat stond er dus niet bij.........[/quote]
Dus jullie raden mijn vraag al, kan ik ook een stuggere hoes bij de bakzijde opspannen? Of hoe monteer ik hem anders?

P.Rutser (0), 12 jaar geleden

bakzijde staat er wel bij.

maar die van de wielzijde ook goed aankijken .die gaan meestal als eerste kapot.als je ze alle twee vernieuwt ben je +/- 20 euro armer.
gr.ton

spierbundel (0), 12 jaar geleden

De hoes aan wielzijde is prima en volgens mij nog niet zo oud. Verder vervang ik de hoes aan bakzijde omdat er een normale op gemonteerd was, waardoor hij als een tierelier lekte (vorige eigennaar) gedaan denk ik. Wel appart gezien hij een dealer onderhoudshistorie heeft. Heb u dus en juiste hoes met uitsparingen.

[img]http://img402.imageshack.us/img402/4817/...[/img]

Om deze as moet het gaan, echter is zag geen mogelijkheid om de tripode koppeling los te krijgen, het leek mij een massief iets. Enige wat los kan wat ik zag, de borgring op een van de naaldagers?

anoniem-1573996169 (0), 12 jaar geleden

op de kop van de as (daar waar de pijl heenwijst)zit een kleine circlip die pak je eraf en dan pak je de tripode koppeling kompleet eraf , die jij bedoelt moet je van afblijven

spierbundel (0), 12 jaar geleden

Ik zag alleen een getande 'circel' bovenop zitten en geen circlip. Ik krijg helaas geen afbeelding op intenet gevonden. Heb er zelfs voor gezocht, heb ik dan echt zo slecht gekeken?

anoniem-1573996169 (0), 12 jaar geleden

zal toch zeker wel een heel dun klein ringetje zitten op die vertanding die de tripode op z'n plek houd

anoniem-1573996169 (0), 12 jaar geleden

nummer 1 op de onderliggende foto is de borgring

anoniem-1573996169 (0), 12 jaar geleden

[url=http://imageshack.us/photo/my-images/6/picture001yi.jpg/" target="_blank" rel="nofollow">http://imageshack.us/photo/my-images/6/p...][img]http://img6.imageshack.us/img6/2920/pict...[/img][/url]

Uploaded with [url=http://imageshack.us]ImageShack.us[/url]

spierbundel (0), 12 jaar geleden

Ja dat is de as, zat daar echt een borgring. Nu baal ik alleen meer, voelt als een grote faal:P

Ach de as is er zo in en uit, volgende week nog maar eens proberen dan. Kon echt zweren dat de kop gewoon massief punt was en zag er geen borgring. Deze borgring is gewoon te verwijderen met een standaard spreidtang voo borgringen?

Ik laat wel weer weten als het gelukt is.

anoniem-1573996169 (0), 12 jaar geleden

dat is zo gepiept.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.