Opel Astra: Stuurbekrachtiging Astra G werkt steeds minder.

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: X 1.6 XEL

Sinds 1 week werkt de stuurbekrachtiging van mijn Astra G steeds minder. Waar moet ik kijken om lekkages te vinden? Zit er olie / vloeistof in een een reservoir en waar kan ik dit reservoir vinden? Ik heb 2 weken geleden op een besneeuwde helling in de Ardennen gestaan waar nadat ik weg gleed/reed daar een beetje fel groene vloeistof zag liggen, is dat mss deze vloeistof? Ik zie op diverse sites tips als; controleren op lekkages, vloeistof bijvullen, spanning op de alternator controleren maar dat ik niet concreet genoeg voor mij dus detail info is van harte welkom. Aanvullende informatie, ik heb 2 weken geleden 2 nieuwe Michelin banden laten monteren en sindsdien gaat bij 125 km/uur mijn stuur behoorlijk trillen, niet een beetje maar echt behoorlijk, soms gaat dit weg bij handhaving van dezelfde snelheid soms blijft het, kan dit iets met de stuurbekrachtiging te maken hebben of een kwestie van beter balanceren?

etiennev

Geplaatst door etiennev (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

richard9712 (0), 11 jaar geleden

Dat reservoir zit ergens onder de motorkap, meestal bij de radiator in de buurt.
Begin eerst met het controleren van het oliepeil van de stuurbekrachtiging.

etiennev (0), 11 jaar geleden

Wederom hallo Richard, kun je wat concreter zijn, de radiateur zit aan de voorkant onder toch? Dan zou de stuurbekrachtiging onder zitten en niet boven? Ik zie rechtsboven wel een unit met kleinere leidinkjes erheen, rechts naast het remvloeistofreservoir met een zwarte kunststof zekeringdoos erop.

kaleido 1 (1660) PRO, 11 jaar geleden

Rij even langs een garage , voordat er zometeen olie in een verkeerd tankje of iets dergelijks terecht komt.
Doorrijden met een defecte bekrachtiging , kost veel meer geld.

inzane19 (0), 11 jaar geleden

Als je voor de motor ruimte staat zit hij links bovenin.
Links achter de motor zit een langwerpige fles waarop staat dat het je stuur bekrachtiging is.

Die van mij stuurt ook redelijk zwaar de laatste tijd dus zal ook ff moeten kijken :)

richard9712 (0), 11 jaar geleden

Ik denk dat het in jou geval verstandig is om een werkplaatshandboek te raadplegen, mocht je er dan nog niet uitkomen kan je beter naar een garage gaan!

moderator (0) PRO, 11 jaar geleden

Reservoir zit achter de motor, onder de dynamo, tegen het schutbord. Is heel slecht bij te komen. Je hebt een trechter met een lange slang nodig om bij te vullen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.