Opel Astra: Temperatuurmeter Astra G Z1.6SE

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: Z1.6SE

Hallo,

De temperatuurmeter van mijn Astra G loopt tijdens het rijden langzaam op tot ongeveer 80 / 90 grdn. Daarna loopt de meter binnen enkele seconde terug naar 0 en loopt dan vervolgens weer langzaam op. Dit blijft de hele weg zo.

Gedacht wordt aan een defecte thermostaat maar voor het vervangen van de thermostaat moet ook de distirbutieriem los en in mijn geval moet die dan ook vernieuwd worden.

Als het systeem niet goed genoeg sluit zou de motor daardoor kunnen afkoelen maar loopt het metertje dan ook zo snel terug naar 0 ? Het lijkt mij niet dat de motor binnen enkele seconden afkoelt.

Kan dit ook te maken hebben met en kapotte censor en weet iemand waar deze zit en of deze wel makkelijk te vervangen is ?

bvd

UserQ

Geplaatst door UserQ (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

JdeP (10), 11 jaar geleden

De handleiding......

http://www.astra-g.de/showthread.php/228...

Succes.

UserQ (0), 10 jaar geleden

Probleem is opgelost, was idd de thermostaat. Distributie wel geheel moeten vervangen en dat kost aardig wat geld terwijl de thermostaat maar 15 euro kost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.