Opel Zafira: stuurbekrachtiging functioneert, waardoor ik stroom storing krij

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Tijdens het rijden heb ik opgemerkt dat de stuurbekrachtiging het niet meer doet,waardoor me auto stroom verlies. Kan iemand me zeggen wat ik moet doen of ligt het aan de bel van het powerstuur naar de dynamo, waardoor me batterij niet meer oplaadt.

jimmillio

Geplaatst door jimmillio (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

cor van jaarsveld (0) PRO, 11 jaar geleden

Ik neem aan dat het stuur hydrolisch wordt bekrachtigd??? In dat geval moet de oorzaak gezocht worden in de aandrijving van de combinatie dynamo en stuurbekrachtigings pomp... Natuurlijk kan de multie riem te los staan, maar dat zul je al wel hebben gecontroleerd.. Ook kan de dynamo, waterpomp,spanrol, stuur of airco pomp vastlopen, waardoor de aandrijving van de andere componenten in de problemen komt....
Maar het meest waarschijnlijk acht ik dat de krukaspoulie de boosdoener is.. Deze kan onvoldoende de kracht van de krukas op de multieriem overbrengen.
bv om dat spie ontbreekt of de poulie niet vast zit..
Als de poulie met een zg trillingsdemper is uitgevoerd zal die wel de oorzaak v an het probleem zijn.

Door van uit het hart van de krukas een vette krijtstreep te tekenen naar een plek op de omtrek kun je dat controleren..

Als later de streep tov zich zelf versprongen is heb je de diagnose gesteld.. (nieuwe poulie of heel misschien spie.)..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.