Opel Astra: Stuurbekrachtiging uitgevallen stuurt bijna niet bij bochten

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel

Beste leden,

Graag jullie hulp, wij hebben een probleem met onze Astra uit 2004. Sinds kort stuurt de auto heeeeel zwaar, het lijkt alsof de stuurbekrachtiging is weggevallen. Maar wat ik erger vind is dat het sturen met name bij scherpe bochten bijna niet te doen is! Parkeren is een ramp, wat normaal in een beweging kan is nu een jarenplan.
Ik hoor verder gelijk bij het starten, een sijpelend (misschien wel gorgelend vloeibaar geluid) bij het stuur. Ik maak me zorgen dat mijn stuur straks geen enkel kant meer opgaat terwijl ik rijd. Heeft iemand enig idee wat hier aan de hand kan zijn? En zo ja wat zou er eventueel vervangen moeten worden? Ik heb al olie dr in gegooid voor de stuurbekrachtiging dat leek het probleem voor een kleine week op te lossen, maar nu is het weer terug en erger.

Ik hoop dat jullie me kunnen helpen ;) Bedankt en vriendelijke groet!

AstraH2004

Geplaatst door AstraH2004 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Sabrine welke diesel heb je . Er zijn pompen die electrisch gaan en alleen werken als de dynamo laadt . Er zijn ook pompen die door de motor worden aangedreven met een V-snaar. Deze zijn aan slijtage onderhevig en moeten regelmatig gespannen worden. Deze zit aan de rechterzijde voor /naast het voorwiel. Niet zo blijven rijden. Groeten.

brunovanderjeught (0), 13 jaar geleden

Het gorgelend geluid kan voortkomen doordat er te weinig ATF olie in het reservoir zit, dan werkt het servostuur niet meer zoals het hoort

AstraH2004 (0), 13 jaar geleden

Bedankt Punt en Brunovanderjeught, ik heb er idd ATF olie ingekieperd en dat werkte even goed! Maar na een paar dagen weer hetzelfde probleem. Volgens mij heb ik een elektrische pomp, die dynamo heb ik vorig jaar al vervangen! Shit niet weer he!? In ieder geval bedankt voor jullie antwoord :)

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Als de olie weer veel lager staat heb je een lekkage. Hopelijk valt het mee met de kosten. Groeten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.