Opel Combo: stuurbekrachting valt soms uit

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: X17D

Hallo,

Ik heb een probleem met mijn opel combo (serie 1993-2000). De problemen zijn er voornamelijk als de motor nog koud is. Tijdens het schakelen ontstaat er een piepend geluid, en dan voornamelijk in de bochten.
Ik heb er even een monteur naar laten kijken, hij dacht meteen aan het afstellen/vervangen van de v-snaren, maar deze zaten niet los (ze zijn ook 1,5 jaar of 30000 km geleden vervangen).

Ik had toen nog niet het volgende opgemerkt: heel soms als ik het piepen een keer niet hoor, dan valt de stuurbekrachtiging uit in de bocht, wanneer ik dan weer recht rijd, dan begint hij heel erg te piepen, totdat ik het gaspedaal weer loslaat. Als ik stuur bij koude motor (voornamelijk bij stilstaan), dan begint het lampje van de accu te knipperen.

Heeft iemand van jullie een idee wat het kan zijn?

Geplaatst door

Jurrian (0)

al 20 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Het is weer erger geworden. Volgens mij moet het toch aan de V-snaren liggen. De bovenste V-snaar zit niet strak genoeg, ik weet alleen niet hoe deze aangespannen kan worden.

Jurrian 0

17 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Combo of stel zelf een nieuwe vraag.