Opel Astra: Stuurhuis lekt, reparatie meer dan 2000 euro??

Bouwjaar: 1998

Mijn schoonvader heeft een 98-er Astra met 118.000 km op de klok. Volgens de garage heeft de auto een lekkage aan het stuurhuis (en moet de uitlaat vervangen worden).

Reparatie kost 3000 euro (incl de uitlaat). Die prijs lijkt mij tamelijk idioot. Zelfs als je de hele uitlaat vervangt, blijft de reparatieprijs nog ruim 2000 euro voor het stuurhuis. Is dat niet wat veel?

Is het overigens normaal dat een dergelijk defect nu al optreedt? Gezien de leeftijd en km-stand zou ik toch verwachten dat dit nu nog niet zou mogen voorkomen (heb zelf geen Opel-ervaring, maar mijn vorige 626 heeft 250000 km gelopen zonder ooit maar iets te lekken bij het stuurhuis). Is het misschien een Opelkwaaltje en zo ja, heeft Opel hier wellicht een coulanceregeling voor?

Thx voor de reacties.

Lemmy

Geplaatst door Lemmy (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

roygsi (0), 18 jaar geleden

ik zou eerst eens naar een andere garage gaan, en anders een andere auto kopen..

3000 betalen voor een reparatie. ( ha ha )

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Stuurhuis kost 360,- , uitlaat compleet 320,- exclusief werk. Wat Roy al zegt: andere garage zoeken!

stefan84 (0), 18 jaar geleden

Haha

is die garage pas opgestart en wil hij meteen al voor de komende maanden de huur binnen hebben ?

Lemmy (0), 18 jaar geleden

Nou, die reacties laten aan duidelijkheid niets te wensen over ;)

Ik ben zelf geen monteur oid, dus heb ook geen idee van prijzen. Leek mij wel een erg hoge prijs, maar ja, ik ben maar een leek.

Al met al, gewoon via een andere garage laten maken en dan specifiek vragen om een ruil-stuurhuis. Daar komt het dus op neer. Zal het aan hem doorgeven (en zijn dag weer goed maken ;) )

Thx

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.