Opel Astra: Temperatuur/Inhouden/Toerental Stationair

Bouwjaar: 1998

Hallo, 3 vraagjes,

Bij mijn vorige auto (golf 3)was ik gewend dat de temperatuur van de motor constant op de 90 graden bleef staan. Bij mijn opel astra G uit 98(x1.6el) blijft ie vaak onder de 90 graden maar schommelt ie iets. Is dit normaal? En moet ik iets (laten) controleren. Hij blijft niet koud maar gaat ook niet richting 100 ofzo.

en verder schommelt mijn toerenteller stationair ook iets. tussen de 500 en 700 ongeveer. Is dit misschien te laag afgesteld? Misschien iets met benzine toevoer? Is het allemaal niet erg hinderlijk maar ik wil het maar liever zeker weten.

Verder heb ik ook lastvan het soms "bokken of inhouden" Dit heeft vaak te maken met de EGR klep heb ik begrepen. Is dit te reinigen of moet deze vervangen worden? En wie weet ongeveer wat dat moet kosten?

Bedankt!

James4877

Geplaatst door James4877 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

James4877 (0), 18 jaar geleden

Ok ondertussen duidelijk geworden dat temperatuur normaal is. Hoogstwaarschijnlijk de EGR klep, de astra vertoont alle symptomen. Maar vraag is normaals: Vervangen kost bij de dealer rond de 350 euro. Kan deze ook gereinigd worden en is bij mijn type motor ( x1.6el ) het afdoppen mogelijk? Wie heeft er ervaring! Ik hoor het graag..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.