Opel opel omega 2.2i: te lage oliedruk direct na het starten

Bouwjaar: 2000

bij deze auto gaat na het starten het oliedruk controle lampje niet uit. pas na even gas geven ongeveer 2000 toeren of een 10 seconden wachten gaat die uit en blijft ook uit ook bij stationair draaien.het is net of alle olie terug lekt het carter in als die stilstaat.
de olie is ververst een nieuw en origineel oliefilter en oliedruksensor de oliezeef en aanzuigbuis in het carter gecontroleerd,maar het probleem blijft.ik zit zelf te denken dat de oliepomp te weinig opbrengst heeft.heeft iemand een idee of dit al eens bij de hand gehad en weet iemand of er b.v. een boutje of een afdichtstopje bij een olietoevoerkanaal in de cilinderkop zit.
groeten albert

albert177

Geplaatst door albert177 (55) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

tijne (0), 18 jaar geleden

hoeveel kms heeft hij gedraait?

gr tijne

albert177 (55) PRO, 18 jaar geleden

hij heeft 116000 km gelopen en loopt verder perfect

tijne (0), 18 jaar geleden

heeft hij ooit met te wijnig olie gedraait dat de krukas lagers een opdonder gehad kunnen hebben?
en wat voor olie zit er in?

gr tijne

Opeltje (0) PRO, 18 jaar geleden

mischien een domme vraag...maar heb je de oliedruk al met een losse meter gemeten? niet dat het per ongeluk de dynamo is....

Chevron1616 (0), 18 jaar geleden

Als het de dynamo is gaan al je electrische verbruikers minder goed/niet werken,de accu laadt dan niet bij en je auto start op een bepaald moment niet meer (reactie op Opeltje).

Ik denk dat mogelijk de flowmeter niet goed werkt of kapot is of de pomp kapot is, bij een laag niveau en bij te lage druk gaat normaal gesproken je oliedruk-lampje branden,de meting vindt denk ik plaats in de retourleiding/kanaal (om te weten of de olie ook echt rondgepompt wordt).

Wat je zelf aangeeft (opbrengst pomp of een obstructie) kan natuurlijk ook.

Succes!

albert177 (55) PRO, 18 jaar geleden

het probleem is verholpen, we hebben de oliepomp vervangen en nadien gaat het oliedruk controle lampje gelijk uit na het starten.
een ieder bedankt voor de adviezen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.