Opel omega 2.5 td: Defekte Gloeibougies

Bouwjaar: 2000

Hallo,
Kan iemand mij vertellen wat de oorzaak kan zijn dat in tijd van ongeveer 4 maanden ik nu voor de derde maal enkele gloeibougies moet vervangen. Het gaat nog wel om de 130pk motor volgens mijn dealer die het ook niet meer begrijpt zou het aan de verstuivers kunnen liggen.

omega_580

Geplaatst door omega_580 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kasperht (0), 19 jaar geleden

Vervang je elke keer één gloeibougie, of heb je ondertussen op één plek al meer dan eens gloeibougies vervangen? Normaal vervang je namelijk vaak alle 4 in één keer, omdat ze vaak een vergelijkbare levensduur hebben, en je anders na korte tijd de andere(n) ook moet vervangen.

Paulus8636 (0) PRO, 19 jaar geleden

Telkens enkele gloeibougies zeg je? Ik verdenk de ECU ervan dat hij de bougies te lang laat gloeien of zelfs helemaal niet uitschakelt. Uitlezen en nameten.
Pomptiming ok?

Gr.
Paul

omega_580 (0), 19 jaar geleden

Ik vervang ze telkens alle 6. De ECU is het voorgloeirelais neem ik aan deze is ok gaat na het starten uit na ongeveer 15 sec. De pomptiming wat zou hier mee mis kunnen zijn als hij eenmaal loopt doet hij alles perfect.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.