Opel Omega: Inhouden, onregelmatig lopen enz.

Bouwjaar: 1995

Ook mijn B omega 2.0 16 V houdt nog regelmatig in tussen 1500 en 2000 rpm. Blijkt elke keer weer de lfr te zijn. Ik laat die lfr nu gewoon zitten en spuit met geopende gasklep met carburateur reiniger in beide poorten. Daarna luchtbuis er weer op. Dan loopt hij even onregelmatig maar na enige minuten is alles weer in orde voor een aantal weken. Die lfr is al eens vernieuwd even als de krukassensor en de nokkenas sensor en de distributieriem. Nu heb ik weer dat bij "gaslos" de verbruiksmeter geen OO l/100km aangeeft, althans niet altijd. Je voelt de motor niet meer afremmen als hij zo tussendoor even naar 3.5 of wat anders overstapt. Verder loopt ie puik.
Maar wat om de donder is dat nu weer!! Weer zo,n pest sensor!!
Heeeeelp!

brejaart

Geplaatst door brejaart (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

Gasklep potentiometer defect, hij geeft door dat je gasklep iets open staat als deze helemaal gesloten is.

Willem

brejaart (0), 18 jaar geleden

Die potentiometer, is dat dat zwarte behuizinkje aan de zijkant van het gasklephuis met die stekker? Het is mij al opgevallen dat als je die stekker er af haalt en er weer opschuift er sprake is van een tijdelijke verbetering!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.