Opel Astra: Tech 2

Bouwjaar: 2004

Wij hebben regelmatig problemen met onze candi module van de tech 2 . Weet er iemand waar we deze kunnen bestellen aan een interessante prijs ? Ik weet wel dat ik ze kan bestellen bij spx , maar ik vraag me af of er nog leverancies zijn ;
of kent ieand dit probleem ? Soms geeft tech 2 de foutmelding dat er geen candi module aanwezig is en dan kan ik nie verder ;

opc8275

Geplaatst door opc8275 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

COX (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik denk dat iedereen dit probleem wel kent.
We hebben er ook veel last mee, maar ik heb al de stekkers (vooral de diagnose - aansluiting) eens ingespoten met contactspray. Hierna zijn er praktisch geen problemen meer mee voorgekomen.
Misschien dit eerst eens proberen vooraleer je een nieuwe can-di module bestelt.

Groeten

opc8275 (0) PRO, 16 jaar geleden

soms is het een paar weken goed , maar vandaag wou het helemaal nie lukken

downforthecause (0) PRO, 16 jaar geleden

Ze worden in Amerika gemaakt, en ik heb via internet (google) gezien dat je ze gewoon online kon bestellen bij verschillende bedrijven, zijn daar wel goedkoper MAAR het blijft een gok om zoiets via internet te bestellen.

razorblade (0) PRO, 16 jaar geleden

hoi opc

overtuig je zelf er wel even van dat echt je candi stuk is hoor. wij hebben het ook gehad (2 techs en 2 candi's) en dan moesten we steeds aan de stekker van de diagnose kabel aan de kant van de tech2 rommelen. kortom, 2 nieuwe diagnose kabels besteld en 1 nieuwe candi zonder resultaat. uiteindelijk 2 nieuwe module's (hoe heten ze ook maar weer) besteld want die waren de oorzaak van de communicatie problemen. let wel.....alleen problemen i.c.m. candi, bij gewoon uitlezen van auto's geen probleem!!

je kan altijd even de module uit de tech halen, openschroeven en de stekker van je diagnose kabel doorsolderen op de print. door het gebruik krijg je nog wel eens scheurtjes in de soldering dus slechte verbinding en misschien is dit alles. hebben we ook al eens gehad. gebruik wel een soldeerstation o.i.d. met scheidingstrafo en geen standaard soldeerbout anders kun je ic's kapot maken!

ik zei het al.....het vreemde is dus dat je bij het uitlezen van gewone opels (corsa-b, vectra-b, de generatie na tech1) geen enkel probleem hebt. en als je de candi aansluit wel dus je denkt dat de candi stuk is terwijl het misschien niet zo is.

succes ermee

opc8275 (0) PRO, 16 jaar geleden

JA , zonder de candi module werkt de tech 2 wel ; ik heb soms ook al de indruk gehad dat het aan de stekker aan de tech 2 zelf lag ; soms als je de kabel losdoet en weer verbind werkt het soms , maar nie altijd ; bedoel je dus die module die onderaan in de tech 2 zit ? Kan je die opendoen ?
Ik zal dit eens bekijken ; zie je dan dat er soldeerverbindingen los zijn ?
Alvast bedankt

opc8275 (0) PRO, 16 jaar geleden

ik heb even gekeken maar aan die soldeerverbindingen zie ik niks ;

razorblade (0) PRO, 16 jaar geleden

als de soldeer verbindingen goed zijn denk ik dat je toch van de module uit kan gaan dat die stuk is. ik durf je alleen niet te zeggen waar ze bij ons die module hadden gekocht. misschien ff opel bellen?

succes ermee want ben het met je eens het is ongeloofelijk irritant.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.