Opel CORSA-C: Temperatuur en koelvin

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: Z12XEP, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 59

Beste lezers.

Ik heb zo af en toe problemen met de koelvin. Van de week kwam ik de snelweg af en merkte dat de koelvin aan was. Na ongeveer 10 minuten was ik in de parkeergarage en de vin draaide nog steeds. Motor uitgezet, en weer gestart en vin sloeg uit. Daarna dagen niets. Afgelopen Donderdag (27e) reed ik van mijn werk (Delft) weg en na ongeveer 5 minuten hoorde ik de vin weer. Wederom motor uitgezet, en weer gestart. Vin sloeg uit. Tot aan Zoetermeer geen problemen gehad. Nu reed ik gisteravond (28-10) weer naar huis en toen ik de snelweg afkwam, weer de ventilator aan. Ik bemerkte ook dat de temperatuur helemaal links stond (koud). Thuisgekomen weer motor afgezet, gestart, vin sloeg uit en de temperatuur ging ineens omhoog naar 90 graden.
Vanmorgen van Zoetermeer naar Delft, en niks aan het handje. Echt heel vaag dus (voor mij althans maar ik ben een leek haha)
PS: Ik heb de koelvoeistof bekeken en staat netjes tot het streepje vol

Nu zijn mijn vragen:
A) wat zou het kunnen zijn?
B) Is het schadelijk voor de motor? Ik moet de 9e naar de garage voor APK en dan kijken ze gelijk naar het probleem.
Maar ik wil eigenlijk weten of het kwaad kan om zo door te rijden?

Ik leg het misschien moeilijk uit, maar hoop dat jullie mij begrijpen.

Alvast bedankt,

Mvg,

Michael

Michael1974

Geplaatst door Michael1974 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.