Opel Corsa: Temperatuur meter werkt niet

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: X14SZ

Ik heb sinds kort een opel corsa X14SZ uit 1997 in het bezit. (of eigenlijk mijn vrouw :) )
Nu werkt de temperatuur meter helemaal niet. Ik vermoed dat de sensor voor deze defect is maar ik heb geen idee waar deze moet zitten.
Kan iemand mij vertellen waar deze zit? Of komt dit probleem vaker voor?

Raymond Capiau

Geplaatst door Raymond Capiau (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

P.Rutser (0), 10 jaar geleden

Zit achter de voorbumper,
de draadjes aan de stekker zijn blauw en blauw/wit .

Raymond Capiau (0), 10 jaar geleden

Sorry. Ben niet helemaal duidelijk geweest. De buitentemperatuurmeter doet het gewoon. (Was even vergeten dat die er ook op zit)
Ik bedoelde de motortemperatuurmeter. Deze werkt helemaal niet. Ook niet een klein beetje. Nu denk ik dat de sensor in de motor defect is die deze aanstuurt.
Maar waar zit deze?

De kachel binnen wordt wel gewoon warm dus denk niet dat de thermostaat defect is.

P.Rutser (0), 10 jaar geleden

Als de sensor stuk is dan geef hij toch een foutmelding ? (denk ik).

Ik heb een e-mail gestuurd.

Raymond Capiau (0), 10 jaar geleden

Bedankt voor je mail. Ik ga even kijken en meten.
Ik had ergens op internet gelezen dat er een aparte sensor is voor de meter zelf en eentje voor het motorregelapparaat. Ik weet alleen niet of dit echt zo is maar ik ga anders wel even zoeken. (heb ik wat te doen :) )

P.Rutser (0), 10 jaar geleden

Inderdaad er zijn twee temp sensoren een voor de ecu en een voor de meter.
Die jij moet hebben heeft maar een draadje n.l. blauw.

Raymond Capiau (0), 10 jaar geleden

Bedankt voor de mail. Ik ben net bij de dealer geweest en die vertelde mij dat mijn auto deze zender niet zou moeten hebben volgens hun computer. Ik weet in ieder geval wel zeker dat het er toch echt op zit bij mijn auto. Nu kon hij deze toch traceren en had ie het zelfs op voorraad. Alleen hij wilde het onderdeelnummer niet geven. Helaas voor hem stond het scherm nog open en naar mij gericht toen hij even het zendertje uit het magazijn ging halen :-) Het onderdeelnummer is 1342561. (voor degene die dit probleem ook hebben) En op Ebay kost deze 9 euro. Bij de dealer 37 euro. Dus een keertje raden waar ik deze heb besteld.

Bedankt nogmaals voor de hulp.

meriva7673 (0) PRO, 10 jaar geleden

laatste bericht zeg meer over de klant dan over de auto !!!!!!!!

Raymond Capiau (0), 10 jaar geleden

Je kan dat vinden dat het meer over mij zegt dan over de auto. Maar een beetje autobedrijf geeft de klant gewoon dit onderdeelnummer. Ik heb zelf jaren bij audi gewerkt in zowel de werkplaats als het magazijn en daar was het als service geen enkel probleem om een onderdeelnummer aan een klant mee te geven. Het betekent namelijk niet dat het bedrijf meteen geen klanten meer heeft. En als officiele (in dit geval opel) dealer is het gewoon een stukje service naar de klant. Ze verstrekken namelijk wel gewoon de nummers naar de universele garages. En als de onderdelen dusdanig veel goedkoper zijn op internet is het logisch dat als je zelf monteur bent je onderdelen zo goedkoop mogelijk wilt hebben. Dat geldt voor jezelf ook. En helemaal als je bedenkt dat hetzelfde onderdeel van exact dezelfde fabrikant 27 euro!!!!!! goedkoper is.

P.Rutser (0), 10 jaar geleden

Sorry automonteur? dan had ik die sensor al lang doorgemeten.
bij 20 gr. cel +/- 1000 ohm.
als hij warmer is minder ohms. (ntc)

Raymond Capiau (0), 10 jaar geleden

Ja uiteraard ga ik deze doormeten. Maar de sensor is helemaal groen van de aanslag dus zet er zowiezo een nieuwe in. Ik kon alleen de sensor niet vinden. De andere zijn al doorgemeten maar als je de verkeerde controleert dan kom je nooit bij de goede uit. Toen ik dit ging googlen kwam ik er pas achter dat opel een aparte sensor gebruikt voor de temperatuurmeter.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.