Opel Vectra 1.6 16V: testen antenne

Bouwjaar: 1997

Hallo

Ik heb een nieuwe radio ingebouwd en nieuwe boxen in mijn 'hoedenplank' gemonteerd en moest daarvoor eerst de gaten in de hoedenplank zagen. Hierbij ben ik dwars door de kabels gegaan die er onder liggen :s Deze draden heb ik weer verbonden en nu doet alles het weer. Alleen de antenne doet het nog zeer slecht, heb bijna geen ontvangst.

Is het mogelijk om de antenne-draad door te meten om te kijken of de draden weer goed contact maken? Is er een zekering voor de antenne die doorgebrand kan zijn?

Tevens heb ik na het inbouwen van de nieuwe radio dat 1 van de 10 keer de afstandsbediening van de centrale deurvergrendeling het niet doet, hij doet het pas na een vertraging van 20 seconden en dan werkt de 2e vergrendeling ook niet. Waar kan dit aan liggen?

abbeyrules

Geplaatst door abbeyrules (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

wat de cv betreft: radio verkeerd aangesloten. waarschijnlijk heb je de constand plus en geschakelde plus omgekeerd...
verder heeft deze wagen een antenne versterker die ook aangestuurd moet worden dmv de automatiche antenne draad op de radio. heb je die ook aangesloten?

abbeyrules (0), 19 jaar geleden

De aansturing van de antenneversterker is goed aangesloten, de ontvangst is ook beter dan dat er helemaal geen antenne aan de radio zit, maar hij is wel veel slechter dan normaal

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

versterker opgebrand doordat je de kabels hebt doorgeboord?

abbeyrules (0), 19 jaar geleden

Waar zit die versterker precies?
Hoe kijk ik of ie is doorgefikt?

alvast bedankt!

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

onder de "hoedenplank" als het een sedan is.

abbeyrules (0), 19 jaar geleden

Nog bedankt voor de info!

Ik zit er alleen nog mee dat ik niet weet hoe ik onder de hoedenplank kom, hoe krijg ik die eraf? En aan welke kant zit de antenneversterker eigenlijk? Aan de passagier of rijderkant?

Nog hartelijk bedankt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.