Opel Astra: thermostaat?

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16V Ecotec

Goede avond,

Me temperatuur loopt op, maar blijf koude lucht blazen dus denk dat de thermostaat kapot is. Kan ik daar makkelijk bij? en zit ie gewoon op de radiateur

Mvg,
Carlo

-cvl-

Geplaatst door -cvl- (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kleijn (0), 14 jaar geleden

blijft je temp meter onder in staan zo ja wissel
bovenste water slang volgen huisje verwijderen
en nieuwe plaatsen

-cvl- (0), 14 jaar geleden

Nee mijn temp loopt gewoon op naar de 100.. blijkt normaal te zijn bij een opel astra, maar hij blijf koude lucht blazen

Mvg,
Carlo

moderator (0) PRO, 14 jaar geleden

Zit er wel voldoende koelwater in? Heeft de auto airco?

-cvl- (0), 14 jaar geleden

Hoi,
Ja er zit voldoende koelwater in. De auto heeft airco.. maar is al een paar jaar kapot ( aircopomp is lek ) en een nieuwe aircopomp was tussen de €600/€800 .. Dacht laat ik daar nog maar even mee wachten. het is niet dat je hem hier echt nodig heb. ( en hier in de buurt ook geen goed adres ) Maar nooit problemen gehad met de verwarming tot nu dat het de afgelopen weken zo koud was.

Mvg,
Carlo

moderator (0) PRO, 14 jaar geleden

Tussen motor en schutbord, onder de motorkap, zit een vacuum gestuurde klep in de verwarmingsslangen. Kijk of de vacuumslang er nog aan zit. Zo ja, deze er af halen en dicht stoppen. Dikke kans dat je kachel dan weer warm wordt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.