Opel Combo: Thermostaat probleem

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: Z1.6SE

Een tijd terug is mijn blok gereviseerd omdat de olieschraap veren vast zaten. Sinds die tijd heb ik het probleem dat mijn motor niet goed op themperatuur komt. Verwarming doet het ook slecht. Motor komt vrij makkelijk op 80 graden, maar dan houd het ook op. 90 graden haalt ie eigenlijk alleen in de stad met rustig rijden en veel stil staan. Thermostaat probleempje denk je dan.

Vervolgens heb ik 5 uur gesleuteld om de thermostaat te vervangen, maar helaas, thermostaat werkt nog steeds niet goed.

Nu zit er bij de verpakking van de thermostaat een extra rubbere ring. Maar toen ik de thermostaat verving ben ik die rubbere ring nergens tegen gekomen. Nu twijvel of ik het over het hoofd gezien heb dat die ergens inmoet, dus dat het nu gewoon langs de thermostaat lekt.

Heeft iemand enig idee wat ik misschien verkeerd doe? Zit eraan te denken om naar de garage te gaan, maar dat kost natuurlijk een bak geld voor zo'n simpel dingetje, terwijl ik het ook zelf kan.

Hoop dat iemand een idee heeft of een tip.

Super bedankt alvast.

Groet

thommie1983

Geplaatst door thommie1983 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Combo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

tilanus50 (0), 12 jaar geleden

als de rubberring ongeveer de diameter van je thermostaat heeft is het de afsluitrubber van je thermostaat behuizing.
als de verwarming niet goed warm wordt kan er lucht in zitten deze moet je ontluchten

thommie1983 (0), 12 jaar geleden

Probleem is beetje dat het lastig te ontluchten is, omdat het een zelf ontluchtend systeem is. Maar ik ga morgen met een vriend aan de slag. Kijken of we de oplossingen kunnen vinden. Anders word het helaas toch maar de garage...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Combo of stel zelf een nieuwe vraag.