Opel Tigra: Tigra begint spontaan te bokken en te stoten

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16V

Hallo allemaal,

Zoals de titel al zegt begint mijn tigra tijdens het rijden zomaar te bokken en te stoten. Als dit gebeurt kan ik de auto niet aanhouden dus uiteindelijk valt hij uit en dan start hij niet meer. In ieder geval niet direct. Na een bepaalde tijd (ongeveer een uur) start hij weer en rijdt hij weer als een zonnetje.

Ik heb de toerentalsensor, katalysator laten vervangen (idee van garage) en de egr klep laten afdichten. Het probleem is nog niet verholpen. Weet iemand misschien wat dit kan zijn?

Groet, Maarten

Meertn88

Geplaatst door Meertn88 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Tigra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Toerenalsensor noem ik ook meestal als 1e verdachte.
Echter voor deze motor geeft Opel op dat bij problemen met die sensor de motor de nokkenas sensor gaat gebruiken.
Dat is dus je volgende verdachte.
Wat de katalysator er mee te maken heeft ontgaat mij.

Als de motor niet wil aanslaan:
Gaat het motorlampje dan aan bij contact aan?
Hoor je de brandstofpomp?

Meertn88 (0), 12 jaar geleden

De garage dacht dat de kat verstopt zat. Vandaar dat hij vervangen is.

Als de auto uit is gevallen en ik probeer hem te starten hoor ik de startmotor draaien. Ook slaat hij bijna aan, en hoor ik de motor aangaan maar slaat ook bijna af. Het is echt minimaal de toerenteller komt amper omhoog. Of de brandstofpomp het doet kan ik niet goed horen, heb een slecht gehoor. Alle lampjes op het dashboard doen het wel. Inclusief MM lampje.

Je zegt dat de motor de nokkenas sensor gaat gebruiken en nu weet ik niet welke sensor er vervangen is. Ik geloof de krukas sensor.

Meertn88 (0), 12 jaar geleden

Net gebeld door de garage, ze hebben niks kunnen vinden. Ik vind dit nogal vreemd omdat ik degelijk wel een probleem heb. Niemand die een idee heeft van wat het kan zijn?

gigi 916 (0) PRO, 12 jaar geleden

achter het gasklephuis zit een rubber die als verbinding diend als deze gescheurd is dan zal de motor valse lucht trekken en stotteren even controleren met remmenreiniger op te spuiten als het toerental omhoog gaat dan is het daar :d

krukas sensor die valt af wanneer de wagen warm is en dan zal de wagen ook spontaan stilvallen .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Tigra of stel zelf een nieuwe vraag.