Opel Corsa: Tijdens het nemen van een bocht,hapert de motor.

Bouwjaar: 1999

Klacht volgens de klant: Soms hapert de motor bij het nemen van een bocht en slaat dan bijna af. Af en toe zakt de motor af van 120km tot 80km.Hij schakelt dan terug en dan gaat het weer.
Ik heb de contacten op oxydatie gecontroleerd.Met draaiende motor de bekabeling bewogen (breuk) Er een heel stuk mee gereden en,uiteraard,toen bleef de storing weg. Bij de dealer uit laten lezen en geen foutcode gevonden. Ra ra??
Mvrg. Ad

Ad102

Geplaatst door Ad102 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

astra720 (0) PRO, 18 jaar geleden

let eens op de hoeveelheid brandstof in de tank of de klacht alleen van af kwart tank aanwezig is {brandstofpomp?of slingerpot}of maakt het niks uit wat is type motor???????
bij benziene zet eens een proeflampje op de aansluiting br pomp

Opeltje (0) PRO, 18 jaar geleden

luchtmassameter?

Ad102 (0) PRO, 18 jaar geleden

Sorry heren.Vergeten te vermelden dat het om een C 14 SE motor gaat. Ja,ik ken het verschijnsel dat als er heel weinig benzine in de tank zit dat de br.pomp in een bocht lucht kan happen.
Er zat benzine genoeg in.In ieder geval,Astra,bedankt voor het meedenken.
De luchtmassameter.Is die gevoelig voor centrifugaalkrachten?
Mvrg.Ad

ernst2884 (0) PRO, 18 jaar geleden

Bij corsa met C14SE motor waren er veel problemen met de bedrading van de gasklepsensor. Deze bedrading ligt erg kort geknikt naar het schutbord en gaf regelmatig problemen, zou dus heel goed kunnen met overschakelen of reacties van de motor. Succes.

Ad102 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ja...Ernst, dat was het probleem. Bedankt.
Mvrg.Ad

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.