Opel Astra: tik bij schakelen

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1,7cdti

Bij het schakelen tussen 1ste en 2e versnelling is er heel duidelijk een irritante tik hoorbaar . Ook bij het rijden , plotseling gas loslaten en weer versnellen is het soms ook te horen . Is niet altijd , maar begint te verslechten .
Stationair draaien alles ok , ook intrappen van de koppeling bij draaiende motor is oke . garage zegt dat het geen kwaad kan , maar weet ook niet wat het is .
Iemand dit al voorgehad ?

opelfan

Geplaatst door opelfan (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

opelfan (0), 11 jaar geleden

niemand een idee ?

sel (0), 11 jaar geleden

is het te horen bij het (ietsjes) harder wegrijden ? (een keer een 'tik' geluid'),
Bij mijn Zafira is dat te horen bij het wegrijden en bij bv terugschakelen van 3é naar 2e versnelling. Het treedt op wanneer net wat meer kracht op aandrijfas komt.
Bij mij is dat volgens de dealer 'spiebanen van de aandrijfas'. Ze hebben het een keer ingevet, maar na een tijdje kwam het weer terug. Ook zij zeiden dat het geen kwaad kon. Als het tikken erger werd moest ik terugkomen.

opelfan (0), 11 jaar geleden

aandrijfas was ook tersprake gekomen .symptomen zijn zo als je beschrijft . Is de aandrijfas vervangen de optie en hoe weet ik of het de linkse of de rechtse is ?

sel (0), 11 jaar geleden

[quote=opelfan]a... hoe weet ik of het de linkse of de rechtse is ?[/quote]
Dat is kwestie van ff laten luisteren door iemand anders naast de wielen als je net optrekt met de auto.

opelfan (0), 11 jaar geleden

is dit schadelijk voor de versnellingsbak als je hier mee blijft doorrijden ? Of raad je aan om te vervangen wanneer het echt niet meer te doen is ?

opelfan (0), 9 jaar geleden

probleem heeft zich niet meer voorgedaan , raar maar waar .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.