Opel ASTRA GTC: Tik in blok

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: Z16XEP, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 77

Hallo mensen,
Ik heb een probleem met me Astra 1,6 16v uit 2005. Er zit een tik in het blok. En de tik wordt erger naarmate toerental versnelt. Werd eerst lang gedacht dat het aan de kleppen lag maar dit is zo goed als uitgesloten aangezien er geen klepstoters inzitten, maar zoals aan mij uitgelegd busjes... Nu ben ik laatst bij verschillende bedrijven geweest en daaruit wordt ik niet veel duidelijker... nu las ik laatst iets over een klep in het uitlaatspruitstuk die het tikkende geluid kan veroorzaken door speling/loslaten van de klep. Zelf heb ik qua motorische weinig verstand van auto's. Dus bij deze de vraag wie kan mij hier iets meer over vertellen en over wat eventueel de kosten hiervan zijn?

Met vriendelijke groet,

Sven Omlo

Svenomlo

Geplaatst door Svenomlo (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Highway (145) PRO, 7 jaar geleden

plaats hier eens een filmpje met het geluid.

Svenomlo (0), 7 jaar geleden

Ik zal zo eens een filmpje proberen te maken van het geluid:)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.