Opel Vectra: Tik in motor/dynamo na lange snelle rit

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16V XEL

Ik heb sinds kort een tik in de motor terwijl de kop een paar maand terug is gereviseerd, de tik komt linksboven weg ter hoogte van de dynamo die anderhalf jaar terug is vervangen, wat kan dit zijn en kan het kwaad, het lijken me geen kleppen te zijn maar ik ben maar een leek.

Wordt verder niet buitensporig hard mee gereden maar als je een lange rit hebt 30 min of meer bij 130 140 en je komt thuis dan hoor je dat geluid, het is volgens mij ook alleen bij de lage toeren zodra ie 1500 of meer draait is het weg, of laten we zeggen je hoort het niet meer.

In januari is de kop gereviseerd met dank aan een kapotte bougie die iets gesloopt heeft waardoor dit moest gebeuren, en met dank aan deze klep moest er ook een cilinder vervangen worden omdat deze door de klep was beschadigt...

Het is erg vervelend geluid als je bij familie oid bent, denken ze van wat is dat voor auto...

hutreinier

Geplaatst door hutreinier (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

Hydraulische klep stoter die tikt na een lange rit.

ververs de motor eens een paar keer kort achter elkaar, dit heeft bij mij al geholpen.

(om de 2 a 3000km incl filter)

Willem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.