Opel Vectra: Oliepeil Controleren in display

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: X16XEL

Sinds gisteren in mijn display de melding Oliepeil controleren tijdens het rijden. Contact uit gezet, melding weg om na een tijdje weer terug te keren. Oliepeil gecontroleerd, staat hooguit 1mm onder max. niveau, genoeg olie dus (gemeten met koude motor). Voorheen kwam deze melding als er een kwart liter uit was.

Is de sensor nu defect? En zo ja, wat kost zo'n sensor?

Overigens, kan iemand mij uitleggen waarom deze melding tijdens het rijden verschijnt? Lijkt mij logischer als die verschijnt bij het starten o.i.d. Tijdens het rijden zit de olie door het hele motorblok...

a3deroo

Geplaatst door a3deroo (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

stefan84 (0), 18 jaar geleden

denk ook een defecte of een op hol geslagen sensor..

deze is niet zo duur hoor en makkelijk zelf te repareren..

Stefan

a3deroo (0), 18 jaar geleden

Heel raar nu, ik ging eens kijken waar deze sensor zou zitten en gevonden, aan de voorzijde van het blok. Ik dacht, ach laat ik nog maar eens de olie controleren (beetje ouderwets misschien, maar ik vertrouw de oude vertrouwde peilstok gewoon het meeste, en die electronica niet, ondanks, of juist vooral omdat ik IT'er ben!), wat denk je? Olie peil staat nu net boven de helft. Hoe kan dit nu? Vrijwel iedere dag het peil gecontroleerd, steeds hetzelfde peil, nu ineens lager..... Sensor blijkt dus een vooruitziende blik te hebben! Overigens peil gemeten met wederom koude motor.

stefan84 (0), 18 jaar geleden

Adrie

misschien een stomme vraag,maar stond de auto wel op dezelfde plaatst toen je de laatste keer peilde ?

niet dat dat moet maar kan zijn dat hij ergens stond waar het ook maar enigzins berg op of berg af loopt,al dan niet wat scheef staat en je zodoende nu een afwijking op de stok ziet..

Stefan

a3deroo (0), 18 jaar geleden

Stefan, ik controleer het peil altijd op dezelfde plaats, op mijn parkeerplaats voor de deur, en voor zover ik weet is deze recht....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.