Opel Corsa: Tikkende kleppen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2 16v

Ik heb de motor laten flushen ,een nieuwe olie pomp en nieuwe klepstoters laten monteren,daarnaast is de distributie vernieuwd (wat normaal eigenlijk niet hoeft)en de waterpomp laten vervangen .Ook is er een nieuwe kettingspanner set gemonteerd + een spanrol.Toch blijft de motor tikken( dit doet zich alleen voor als het echt koud is.)en alleen bij de koude start,als de motor vijf minuten heeft gelopen is het over.Wie heeft de oplossing?

C.Koehoorn

Geplaatst door C.Koehoorn (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 13 jaar geleden

ik heb een corsa d uit 2007 1.2 en ook deze tikt als hij koud is,tijdens garantie tijd(8000km op de teller) paar keer bij de dealer geweest maar ik kreeg als antwoord dat is het typische geluid wat bij deze motor hoort, als hij warm is is hij geruisloos,ik heb er toch maar nieuwe olie en filter op gedaan 5w30 maar haalt niks uit,dus ik zou me daar geen zorgen over maken en lekker laten zitten,ik had voorheen een corsa dezelfde als jij en die was geruisloos,toen hebben ze daar bij de dealer verschillende opels gestart en waren er bij die nog meer geluid maakte als de mijne met nog minder km op de teller dus wat moet je daarmee?

C.Koehoorn (0), 13 jaar geleden

Ik heb vandaag de olie laten vervangen door 0W40 olie,was vanavond bij de koude start geruisloos ,even afwachten hoe het morgenochtend gaat.

sel (0), 13 jaar geleden

[quote=C.Koehoorn]Ik heb vandaag de olie laten vervangen door 0W40 olie,was vanavond bij de koude start geruisloos ,even afwachten hoe het morgenochtend gaat.[/quote]
kan me bijna niet voorstellen dat een nieuwe olie 0w40 of niet, zoveel verschil kan uitmaken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.