Opel Corsa: kan ik dit vertrouwen?

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.7 tcdi

beste mensen,

Ik hoop heel erg dat jullie mij kunnen helpen met het volgende;

vier weken geleden heb ik een opel corsa van 2001 met 95000 km op de teller gekocht (nap) bij een autobedrijf (niet bovag of dealer). ik heb de auto gekocht met apk en beurt.
een week later stopte mijn verwarming ermee en een paar dagen later stond ik met pech langs de weg. het bleek mijn koelvloeistof te zijn.
De anwb zei dat het een motorlekkage was, waardoor de druk in mijn koelvloeistofreservoir te hoog werd en die de dop omhoog drukte waardoor de koelvloeistof eruit vloeide. Vervolgens zij hij dat de onderzijde van mijn auto vochtig waren en aan de achterzijde vetvlekjes te zien zijn. hij vond het lijken op een lekke koppakking. ook zei hij dat de distibutieriem in ieder geval schoongemaakt moest worden en ook de olie ligt lekt door de situatie.

omdat ik nog maar enkele km met de auto had gemaakt heb ik hem terug gebracht naar het autobedrijf. deze heeft hem gecontroleerd en vertelde dat het probleem werd veroorzaakt door de waterpomp. deze heeft hij vervangen.

omdat de meneer van dit autobedrijf niet erg netjes in zijn spraak is geweest tegen mij vertrouw ik het niet 100%. Daarom wil ik graag bij jullie checken of dit verhaal van het autobedrijf kan kloppen en dat het dus niet de koppakking is maar de waterpomp.

bovendien vermoed ik dat de auto nog wat olie heeft gelekt maar dit is op dit moment lastig te controleren ivm de sneeuw. vandaag na 8 uur in de parkeergarage lag er niks maar op mijn oprit volgens mij wel.

ik ben heel erg beniewd wat jullie van deze situatie vinden en of jullie tips voor mij hebben, want helaas heb ik hier weinig verstand van.

met vriendelijke groet,

priscilla

priscill88

Geplaatst door priscill88 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Hans4040 (325) PRO, 13 jaar geleden

Priscilla, aangezien de meningen sterk uiteen gaan lopen en wij niet willen dat er discussies ontstaan, stel ik voor dat je dit even leest.
Misschien helpt het jou in jou besluitvorming.

http://www.anwb.nl/auto/kiezen-en-kopen/...


mvg, Hans
Moderator Problemcar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.