Opel Corsa: sleutelherkenning/gasklephuis

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: Z1.0XEP

We hebben een Corsa-C binnengekregen die af en toe niet wilde aanslaan. Uitgelezen met snap on en we kregen de volgende codes
P 1600 Pogrammeren inspuit computer
P 1526 Electronische gasklep regeling
In instrumentenpaneel stond de code 174 koelvloeistof temperatuur signaal. Als de auto niet wil aanslaan knippert het motorstoringslampje dus gelijk tweede sleutel aan klant gevraagd. Deze gaf zelfde storing dus een bij laten maken en inleren. Geen oplossing dus immobiliser op aanraden van de dealer vernieuwd, vond dit wel logisch. Geen oplossing dus. Kon toen gasklephuis uitwisselen met andere auto omdat code 1526 terugkwam en code 174. Dit gaf geen resultaat. Het enige is dat als de stekker van het gasklephuis los ligt de auto wel gewoon start, geen probleem met aanslaan dus. Alle massapunten gereinigd en stekkerverbindingen gecontroleerd van gasklephuis, immobiliser, inspuitcomputer, instrumentenpaneel etc maar nog geen resultaat. Meet nergens rare waardes. Loop nu een beetje vast en hoop dat iemand mij weer een richting op kan sturen. Loopt sleutelherkenning via inspuitcomputer of via de boordcomputer.

rozoli

Geplaatst door rozoli (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

R_Bakker (0) PRO, 13 jaar geleden

Probeer de contacten van de stekker van het instrumeneten paneel eens te verbuigen zodat deze goed contact maken, heb het al een div keren gehad dat ze dan niet aanslaan, is volgens mij ook een schrijven van geweest.

Gr Ron

ceesie1583 (0) PRO, 13 jaar geleden

Hoi
Beweeg de stekker van het motorstuurapparaat ,komt weleen voor dat soldeer los iz van motorstuurapparaat
kijk ook of de motor massa heel is

Groetjes Ceesie

rozoli (0) PRO, 13 jaar geleden

We zijn er uit het was motorstuurapparaat, deze stuurde gasklephuis niet goed aan waardoor deze nulstand niet kon vinden. Hierdoor ging motorstoringslampje knipperen bij starten en werd ik op verkeerde been gezet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.