Opel Astra: trekkracht weg, warm rond versnellingsbak & handrem

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine

Mijn dierbare Astra Tailgate 1.6 trok altijd behoorlijk fel op. Sinds kort merk ik dat de trekkracht enorm achteruit gegaan is. Ik geef na het optrekken in z'n 1, wat redelijk gaat maar met bijvoorbeeld een heuvel al snel ook moeizaam, en doorgeschakeld te zijn naar z'n 2 haast plankgas, maar de auto komt moeizaam op de gewenste snelheid. De auto klinkt dan ook anders. Ook op hogere snelheden accelereren gaat traag. Bij het starten trilt/schudt de auto behoorlijk, ook iets nieuws. Daarnaast merkte ik na m'n rit van vanavond dat het gebied rondom en tussen de versnellingspook en de handrem behoorlijk warm aanvoelde. Was me ook nog nooit opgevallen. Ik heb het olie-peil gecheckt en er zou olie bij kunnen maar het was nog niet beneden peil. De auto heeft een maand of twee geleden een grote beurt gehad en reed als een zonnetje. Er is voor m'n gevoel iets niet in de haak... Ik maak me zorgen dat ik 'm eventueel ineens aan gort rijd, terwijl ik dagelijks afhankelijk van 'm ben.. Hopelijk kan iemand wat licht op de zaak schijnen!

JanDerks

Geplaatst door JanDerks (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 15 jaar geleden

Waarschijnlijk is de katalisator verstopt en wordt daardoor zo heet dat je de warmte voelt in de versn.bak en de handrem

danyel9256 (0) PRO, 15 jaar geleden

ik moet , als ik je klachten lees , sterk aan een probleem met je katalysator denken.
die zit onder de handremhandle en kan heel warm worden , ook kan deze het vermogen sterk beinvloeden.
de kat heeft heel veel fijne kanaaltjes om de uitlaatgassen door te laten en chemisch om te zetten , deze kunnen je uitlaatgassen tegen houden als in de kat van binnen stukken afbreken (kanaaltjes niet meer in lijn) of als deze door een slecht lopende motor smelt van binnen!
een kapotte kat kan dus spontaan voorkomen maar ook door een oorzaak (verkeerd mengsel , ontsteking)
voel met lopende motor maar eens of er achter in de uitlaat wel genoeg uitlaatgas uit komt!
vergelijk anders ff met een andere auto.
groetjes Danyel

JanDerks (0), 15 jaar geleden

te gek, wat een snelle reacties. Ik zal morgenochtend direct even checken wat betreft de uitlaatgassen! Thanks!

danyel9256 (0) PRO, 15 jaar geleden

laat ff weten wat het probleem was!
succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.