Opel Vectra: tubro druk blijft niet gelijk

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: y20dth

beste,

mijn vectra rijd perfect alleen als je op de snelweg in 4 of 5 de versnelling vol gas door wil trekken gaat dat niet vloeiend.

nou heb ik even gereden met de laptop er aan en wat blijkt me turbo druk blijft niet gelijk.

zo dra ik vol gas geef gaat de turbo druk door naar de 2.5 a 2.6 bar maar zakt dan weer terug naar de 1.6 a 1.7 en dan blijft hij slingeren tussen de 1.7 en de 2.2 terwijl de druk vraag van de computer 2.0 is.

heb de vacuum slangen gekontroleert en deze zijn goed.

alleen merk ik wel dat als je de vacuum regelaar er uit haalt en je zuigt aan de kant van de westgate dat je dan wel lucht krijgt terwijl je de aanvoer dicht houd en er geen spanning op staat klopt dat? en anders weet iemand wat er aan de hand kan zijn?

al vast bedankt.

gr tijne

ps: wat is de turbo druk voor deze motor als hij gehipt is? want dat is hij.

tijne

Geplaatst door tijne (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

tijne (0), 13 jaar geleden

Weet iemand misschien een oplossing ?

opel 95 (0) PRO, 13 jaar geleden

luchtmassameter gaat wel eens kapot maar dan trekt die niet vloeiend in elke versnelling houd dan iedere keer een beetje in

Willem12089 (0) PRO, 13 jaar geleden

Ehh Boost pressure sensor reinigen klein sensortje op de inlaat buis net achter de radiateur, zit met 1 torkx boutje vast, stekker erop.

reinigen met remmenreiniger doet vaak wonderen, had hier van de week een Zafira met gelijke motor, en die rijdt weer als nieuw.

Willem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.