Opel Corsa: Twinport 1.4 - Onregelmatig lopen

Bouwjaar: 2003

Ik heb een corsa 1.4 Twinport uit 2003 waarvan afgelopen week wegens modificatie de distributieketting is vervangen. Voor het vervangen reed de auto perfect. Echter nu ik deze afgelopen week na montage van de distributieriem heb terug ontvangen loopt de motor zeer onregelmatig. Ik ben terug geweest bij de dealer maar deze zeiden dat mijn DIS ontsteking kapot was en het niets met het vervangen van de ketting te maken had. Nu start ik echter de motor weer met een koude staat en loopt de motor nog steeds slecht en zeer onregelmatig. Ik heb zelf het idee dat het geheel niet op tijd staat, maar de dealer zegt dat dit niet kan. Ik heb de auto laten staan, maar moet er woensdag a.s. mee naar Italië. Iemand een idee wat het probleem kan zijn?

Alvast bedankt voor jullie reacties!
Gr. Michael

mhbruijn

Geplaatst door mhbruijn (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

mhbruijn (0), 18 jaar geleden

Nee het storingslampje brand niet. Bij een koude motor is het ook erger als bij een warme motor (bedrijfstemp.). Bij koude motor loop hij ook slechts 1000 rmp. Voorheen bij koude motor 1200 à 1300 toeren.

Opeltje (0) PRO, 18 jaar geleden

lijkt me ook....en de dis onsteking hebben ze overigens ook losgehad bij de modificatie....

mhbruijn (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor jullie reacties.

Dit is wat ze bij de dealer tegen mij zeiden: Het kan de timing niet zijn, want voor een andere timing moet hij een softwareupdate doen, maar dat schijnt niet te helpen want dan gooit hij dezelfde software erover als nu.

Voor het aanpassen van de timing moet toch de ketting weer los?

Opeltje (0) PRO, 18 jaar geleden

de ketting blijf zitten...maar de nokkenas tandwielen gaan wel weer los..

mhbruijn (0), 18 jaar geleden

Vandaag weer bij de dealer opgehaald. Ze hebben het alles weer los gehad en opnieuw gemonteerd. Het is nu een stuk beter, maar loopt nog niet geheel perfect met koude motor, zoals voor het vervangen van de ketting. De dealer ging nu informeren of er meer waren met dit probleem bij Opel Nederland.

Wordt vervolgd ...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.