Opel Astra: Uitlaat

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: X1.6SZR

Als de motor 's morgens gestart wordt is er weleens een sissend geluid hoorbaar (niet altijd) een fractie van een seconde en een soort pingel (staal op staal ) Tijdens het afremmen op de motor is er ook een brom te horen. vanaf ong. 3000 tpm tot ong. 2000 tpm. Motor start gelukkig altijd in 1 keer.
Motor draait verder goed, alleen bij koude motor een beetje rauwig met wegrijden soms met een verhoogd toerental bij het doorschakelen en stilstaan bij een verkeerslicht. Als de motor warm is rijdt het lekker soepel zonder verhoogd toerental en zonder horten of stoten, alleen het gebrom blijft ook bij het optrekken naar 3000 tpm.
Na een kijkje onder de motorkap, kon ik de voorpijp bij het spruitstuk op en neer bewegen, is dit normaal??? Alle bouten zitten vast. MM-lampje heeft niet gebrand.
Misschien heeft het er mee te maken?
Wie weet het?

Gr. opeltjesfreak

OpeltjesFreak

Geplaatst door OpeltjesFreak (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Petje57 (0) PRO, 16 jaar geleden

Kan kloppen. De bevestigingsflens van de voorpijp wil nog wel eens afbreken. Komt regelmatig voor.
Oplossing is simpel: massakabel van de accu even losnemen, een lasapparaat pakken, de pijp weer op de plaats drukken en vastlassen. Massakabel weer aansluiten. Klaar.

Gr.

OpeltjesFreak (0), 16 jaar geleden

Bedankt voor de snelle oplossing ga het morgen even laten repareren

bedankt. gr.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.