Opel Astra: Uitvallen stuurbekrachtiging, dynamo ok....

Bouwjaar: 1998

Bij een 2.0 Dti van 1998 valt af en toe de stuurbekrachtiging volledig weg... dit gaat NIET gepaard met een brandend dynamolampje, deze lijkt ook perfect te werken. Als de motor even wordt stilgelegd en onmiddellijk weer gestart werkt de stuurbekrachtiging terug normaal. Heeft iemand zulks al meegemaakt of een idee waar het probleem kan zitten?

stef

stef11074

Geplaatst door stef11074 (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

peerbmw (0) PRO, 18 jaar geleden

bij de auto's waarbij ik het heb meegemaakt bleek vaak de pompelectronica stuk te zijn. maar controleer nog wel even of de dynamospanning tijdens de klacht niet zakt/wegvalt!!

stef11074 (0) PRO, 18 jaar geleden

pompelektronica stuk lijkt me ook 't meest waarschijnlijke en wilde net zoals jij voorstelt die laadspanning proberen te controleren op 't moment dta het probleem zich voordoet. Geruststellend om te weten dat pompelectronica dan toch vaker stukgaat. Weet jij of die apart te vervangen is? of moet hier de hele pomp voor vervangen worden?

stef

peerbmw (0) PRO, 18 jaar geleden

voor zover ik weet complete pomp vervangen, nieuw of gebruikt!!

peerbmw (0) PRO, 18 jaar geleden

klopt speedy, maar dan merk je dat meestal meteen net na het starten en niet tijdens het rijden, want dan neemt de dynamo de stroomvoorziening voor zijn rekening toch??

De2040 (0) PRO, 18 jaar geleden

nieuwe regelaar plaatsen in de alternator(koolborsteltejs versleten)

peerbmw (0) PRO, 18 jaar geleden

klopt, maar stef zal dat nu toch al wel gecontroleerd hebben?
maar het is wel raar dat als de auto afgezet is de problemen weer even afgelopen lijken te zijn.

stef11074 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik houd jullie allen op de hoogte als ik meer weet, de auto staat tot na Nieuwjaar niet meer in de garage. Dank voor de hulp tot dusver
stef

jhl (0) PRO, 18 jaar geleden

Bij mijn weten hebben deze astra problemen met de alternator. Reeds meermaals vervangen. Deze alternator sturen ook de stuurbekrachtinging aan. Is ziekte bij de Opel Astras met Isuzu-motor (niet bij OPel-motor)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.